„Nový“ Karlštejn představuje změnu trasy i zázemí

„Nový“ Karlštejn představuje změnu trasy i zázemí

Buď král, běhej lesy! Výkladní skříň našeho seriálu, i tak se přezdívá závodu v okolí hradu Karlštejn. Trasa vede běžně zavřeným lomem Velká Amerika, okolím hradu Karlštejn i místní kouzelnou přírodou. Chystá ale i novinky.

Dominanty závodu zůstávají, přesto se toho leccos na Běhej lesy Karlštejn pro rok 2019 změní. V první řadě to bude zázemí, které se stěhuje z obce Mořina do mnohem prostornější oblasti vedle lomu Malá Amerika, kde bude nejen větší komfort pro účastníky a návštěvníky závodu, ale také více parkovacích míst. Na parkoviště bude vjezd z hlavní silnice mezi Kozolupy a lomem Velká Amermika.

Výhled z trati na hrad Karlštejn zůstane, stejně jako proběh běžně uzavřeným vápencovým lomem Velká Amerika. Atraktivní novinkou pro běžce bude běh dalším lomem, ve kterém však ve všední dny stále probíhají dělnické práce. Celou trať krátké i dlouhé trasy vč. převýšení si prohlédni ZDE.

Do oblasti římského císaře Karla IV. si zaběhneme v sobotu 18. května. Kompletní program závodu si prohlédni ZDE. A pozor, závod bývá každoročně s velkým časovým předstihem vyprodán, takže neváhej a přihlas se včas ZDE.

Kompletní trasy kolem Karlštejna vč. převýšení si prohlédni ZDE.