Kostice hostila Memoriál Martina Mészárose

V sobotu 30. března 2019 pořádal Kynologický klub Kostice 3. ročník Memoriálu Martina Mészárose jako vzpomínku na výborného figuranta, pozitivního člověka a skvělého kamaráda. Závodu se zúčastnilo celkem dvacet dva závodníků a soutěžilo se ve čtyřech kategoriích podle mezinárodního zkušebního řádu, a to v BH (bez speciálních cviků) a ve všestranných zkouškách obsahujících stopu, poslušnost a obranu IGP 1, IGP 2 a IGP 3.

Závod začal slavnostním zahájením již v 8:00 hodin, kde byli soutěžící seznámeni s celkovým průběhem závodu a byli jim představeni rozhodčí a figuranti. Celá akce se mohla pyšnit pozitivní náladou, přátelskou atmosférou a skvělou organizací, které se opět ujal pan Josef Šesták. Během dopoledne bylo soutěžícím i divákům k dispozici skvělé občerstvení, které kynologickému klubu darovalo Řeznictví Hakalík.

V 15:00  se opět sešli všichni závodníci, aby minutou ticha uctili památku Martina Mészárose a vyslechli si slavnostní vyhlášení výsledků.

V kategorii BH zvítězil Dušan Paulík s německým ovčákem Orry z Hané, na druhém místě se umístila Michaela Doležalová s kníračem Ebie Černý medvídek a třetí příčka patřila Ivetě Jedličkové s německým ovčákem Veezy z Kuřimského háje.

Kategorii IGP 1 ovládli belgičtí ovčáci malinois. Nejvyšší počet bodů získal Ivo Čapoun s Catty Sharmat, druhé místo patřilo Josefu Šestákovi s Hardy Ort Bohemia a stupně vítězů uzavřel David Kvapil s Athor Jankari.

V kategorii IGP 2 si soutěžící rozdělili stupně vítězů následovně: první místo patřilo Martinu Švirgovi s německým ovčákem Bax Rapax Bohemia, druhé místo Monice Kovářové s německým ovčákem Grey Šubravec a třetí místo obsadili Jana Mjakišová s belgickým ovčákem malinois Ari Tomanland.
Kategorii IGP 3 ovládl Josef Šesták s belgickým ovčákem malionois Cyclon Olbramovický kvítek, na druhém místě se umístil František Radkovič s německým ovčákem Brayern Watembo, třetí příčka náležela Romanu Goreckému s německým ovčákem Falk Duhový les.

Byla vyhlášena nejlepší žena závodu Monika Kovářová, nejlepší muž Josef Šesták, nejstarším účastníkem byla žijící legenda moravské kynologie pan František Radkovič a smolařem závodu byla vyhlášena Kristýna Nováková.

Všichni závodníci si odnesli ze závodu věcné ceny, proto zvláštní poděkování patří především sponzorům této akce, a to společnostem FITMIN, GAPPAY, DOG TRACE, APTUS, vinařství Čech, klenotnictví Opluštil, Dog Therapy centrum, Řeznictví a uzenářství Hakalík, Hynkovi Kaňovi, Filipovi Kormanovi, Jaroslavovi Panochovi a v neposlední řadě Hance Mészárosové.
Text a foto: pořadatel akce.


(mk, Sdružení sportovních svazů České republiky, SportovníListy.cz, foto: Helena Grondzielova)