Startuje Jarní část premiérového ročníku Czech Target Sprint Open

Už ve čtvrtek 4. dubna 2019 odstartuje v Uhlířských Janovicích v okrese Kutná Hora jarní část premiérového ročníku seriálu Czech Target Sprint Open. Na školním hřišti místní základní školy se uskuteční další ze školních kol závodů v Target Sprintu.

Na programu jarní části je 17 závodů a dvě finálová klání

Stejně jako na podzim 2018 i z jarních kol, která se uskuteční na základních školách ve Středočeském kraji v dubnu a květnu 2019, postupují do finále vždy tři nejlepší závodníci ve čtyřech pro školní rok 2018/2019 vypsaných kategoriích – dívky a chlapci ze 7. a 8. tříd.

Finálová klání pak budou díky velkému počtu kvalifikovaných dětí, který nás samozřejmě velmi těší, hned dvě. Pro děti ze základních škol v Praze a západní části Středočeského kraje bude finále hostit ve čtvrtek 6. června 2019 známý atletický stadion ASC Dukla Juliska v Praze. Druhé finále pro zbývající zapojené školy (především z okresů Kolín a Kutná Hora) je naplánováno na úterý 18. června 2019 a hostit jej bude atletický stadion Vodranty v Čáslavi.

Kromě již zmíněných školních kol, jejichž data a místa konání naleznete zde, má Czech Target Sprint Open na programu také závod s názvem PALESTRA CUP. Toho se zúčastní nejen studenti, ale také vyučující a další zaměstnanci Vysoké školy a VOŠ Akdemie tělesné výchovy a sportu PALESTRA. Na účastníky závodů PALESTRA CUP čeká štafetový závod čtyřčlenných družstev a oproti závodníkům ze základních škol, kteří dle pravidel střílí své položky vleže, budou vysokoškoláci a jejich pedagogové střílet položky vestoje.



Target Sprint se představí a budete si jej moci i vyzkoušet i v rámci doprovodného programu při různých sportovních akcích, jakými budou např. sportovní expo doprovázející pražský Volkswagen Maratonu (2. – 4. května 2019 Výstaviště Praha) či vybrané závody Gladiator Race.

Více informací zde.

(dm, Sdružení sportovních svazů České republiky, SportovníListy.cz, foto: archiv Sdružení)