Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

„Pokáčovo jaro“ bude plné Lásky i v Šumperku

04. dubna 2019 - 11:25

Zpět na seznam článků

Písničkář navštíví dvaadvacet měst po celé České republice

„Pokáčovo jaro“ bude plné Lásky i v Šumperku

písničkář Pokáč zdroj foto: H. Doležalová

Oblíbený písničkář Pokáč, vlastním jménem Jan Pokorný, v jehož písních se často potkává sarkasmus, ironie a nadsázka vyráží spolu s kytaristou, který si říká Láska, jako předskokanem na turné s názvem „Pokáčovo jaro 2019“. Jako první oba umělci vystoupili již 1. března v M klubu ve Vysokém Mýtě a vše vygraduje 4. května na Zámku v Novém Městě nad Metují. V rámci tour zazní songy z připravovaného druhého alba, které by mělo světlo světa spatřit právě po skončení jarního turné.  

Na jeho vystoupení se můžete těšit v pátek 12. dubna v Domě kultury Šumperk od půl osmé večer ve velkém sále.

Pokáčovo jaro 2019 zdroj: H. Doležalová

Populární folkový zpěvák, mnohými označován za „Jarka Nohavicu Youtubové doby“ vyniká svými mimořádně vtipnými a nápaditými texty, které zhudebňuje nejen v rámci svých desek.

Mezi jeho aktuální nejznámější hudební počiny patří „Rád chodím na poštu“, „Vymlácený entery“ či písně fotbalovému týmu AC Sparta Praha, jehož dlouholetým fanouškem je. Je dvorním textařem zpěváka Voxela, podílel se na několika písních skupiny Mirai či Jakuba Děkana, se kterým nazpíval duet „Co bejvávolo, už není“.

písničkář Pokáč zdroj foto: H. Doležalová

Na svědomí má také text skladby „Nejsem další“ z třetího ročníku hudebního projektu AquaBabes či stojí za textem písně „Cizí zeď“ v projektu 1/10 od OneManShow FOUNDATION, který má aktuálně více než 12 mil zhlédnutí na YT. V květnu roku 2017 vydal své debutové album Vlasy, za které získal Zlatou desku.

Během tour zazní starší i úplně nové písně, které se objeví na druhém albu jako Láska na vsi, V lese, Aromatické léto či Hrdinský čin. „Porost hlavy mi to však, bohužel, nevrátí. Zahraji ovšem i pár tónů z připravovaného druhého alba, což se vyplatí. Jako support vystoupí písničkář Láska, který kromě svých láskyplných melodií zaujme i svojí image hipstera v přechodu,“ popsal své turné Pokáč.

Autor: red., H. Doležalová, zdroj foto: H. Doležalová

Fotogalerie

písničkář Pokáč                                zdroj foto: H. Doležalová

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.