Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell běží beznadějný maraton

Russell běží beznadějný maraton

Jediným reálným soupeřem je Kubica

Zajímavého srovnání se dostalo během právě skončených testů v Bahrajnu Georgeovi Russellovi. Zatímco v úterý skončil poslední, ve středu byl nejrychlejší.

Háček je v tom, že pokaždé seděl v jiném autě. A nemohl přinést lepší důkaz o tom, jak mizerně na tom současný Williams je.

Bohužel příšerně zaostáváme. Je to, jako byste do maratonu odstartovali o dvacet nebo třicet minut později,“ povzdechl si jednadvacetiletý závodník. „Můžete ho klidně umět zvládnout za dvě hodiny. Stejně vám to nepomůže, i když poběžíte stejně rychle jako ti nejlepší.

Tato situace ovšem, zdá se, zatím nehrozí. V Austrálii zaostaly vozy z Grove v kvalifikaci za osmnáctou příčkou o 1,3 sekundy, v Bahrajnu už o 1,5 sekundy.

S mercedesem se Russell ocitl v jiném světě

Neboť zázraky se obvykle nedějí, bude mít stále ještě úřadující šampion F2 v podstatě jediného rovnocenného soupeře – kolegu Roberta Kubicu. Proto také Russell tvrdí, že se svými dosavadními výkony je spokojen. Polského veterána totiž pravidelně poráží.

S týmem se mně dobře spolupracuje,“ neopomněl zdůraznit. „Lidé, jak u Williamsu, tak u Mercedesu, přesně vědí, co mají dělat.“ Že není vystaven enormního tlaku kvůli výsledkům, mu pochopitelně vyhovuje.

Se stříbrným šípem se ovšem vytáhl. Zaznamenal čas 1:29,029, zatímco v sobotní kvalifikaci se musel spokojit se žalostným výkonem 1:31,759. Russell by se do tohoto auta rád posadil častěji. Není však s touto touhou osamocený...