Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Palubní kamera odhalila pondělní čelní srážku trolejbusu s šalinou

Co se stalo vteřiny před pondělní vážnou nehodou šaliny a trolejbusu? Sociálními sítěmi zprvu kolovaly zvěsti o neukázněné mamince s kočárkem, co přecházela na červenou. Ty později policisté i Drážní inspekce odmítli. Světlo do případu vnáší záběr z palubní kamery, který na Facebooku dnes zveřejnil uživatel Antonín Crha.

Pondělní nehoda je stále v šetření policistů. Ti podle mluvčího Pavla Švába pracují na objasnění všech možných příčin havárie. „Z ohledání místa dopravní nehody a dalších dosud provedených úkonů trestního řízení se jeví jako nejpravděpodobnější verze technická závada na trolejbusu," uvedl mluvčí.

NAPSALI JSME: Jeden z řidičů včerejší nehody byl úspěšně operován. Nikdo ze zraněných není v ohrožení života 

Rozhodující budou podle něj výsledky znaleckého zkoumání. „V tuto chvíli případ prověřujeme jako podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti," dodal mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Všichni zranění cestující ze včerejší nehody mají podle odborníka nárok na vysoká odškodnění 

Policisté zároveň žádají všechny zraněné z pondělní nehody, aby kontaktovali vyšetřovatele případu a domluvili se na termínu podání vysvětlení. „Telefonovat mohou v pracovní době na telefon 974 628 311," uzavřel Šváb.

Foto Facebook / Antonín Crha

Štítky nehoda, šalina, tramvaj, křenová, trolejbus, vyšetřování, video, havárie, Drážní inspekce, Facebook, Pavel Šváb, videokamera

VIDEO: Palubní kamera odhalila pondělní čelní srážku trolejbusu s šalinou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.