Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sedmnáctka si na Euru zahraje s Irskem, Řeckem a Belgií

Česká fotbalová reprezentace hráčů do 17 let se v základní skupině mistrovství Evropy utká s domácím Irskem, Řeckem a Belgií. Turnaj se uskuteční od 3. do 19. května a bude se na něm hrát mimo jiné také o pět míst na světovém šampionátu v Brazílii.

Sparťan Adam Hložek (vlevo) slaví první ligový gól s Benjaminem Tettehem
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

S Irskem se výběr trenéra Václava Kotala utkal loni v listopadu v přípravném utkání, ve kterém díky dvěma gólům Davida Pecha a jednomu zásahu Filipa Šilharta zvítězil 3:2. Proti Belgii si česká sedmnáctka zahrála naposledy před čtyřmi lety a s Řeckem dokonce před deseti.

"Když se podíváme na rozlosování skupin B a D, kde je koncentrace nejkvalitnějších týmů, vypadá to pro nás relativně jednodušeji," řekl Kotal. "My se určitě popereme o postup do čtvrtfinále, ale když jsem viděl případné soupeře právě ze skupin B a D, tak jsem se trochu orosil," dodal.

Národní tým se na Euro dostal teprve podruhé za posledních devět let. Jeho nejlepším výsledkem na prestižním turnaji je druhé místo z roku 2006. Na mistrovství světa startovala sedmnáctka pouze v roce 2011.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články