13. komnata herce Ladislava Potměšila (73): PŘIZNAL RAKOVINU V PÁTEŘI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

13. komnata herce Ladislava Potměšila (73): PŘIZNAL RAKOVINU V PÁTEŘI!

Ladislav Potměšil
Ladislav Potměšil (Foto Aha!: Dana Kolářová, ara)

Během jednoho roku podstoupil čtyři operace kvůli rakovině! Děsivé tajemství tajil Ladislav Potměšil (73) přes rok. Až teď představitel majora Maisnera prozradil, proč mu lékaři museli odebrat jeden obratel. Šlo mu o život.

Vysvětlení bolesti zad, kterými roky trpěl, bylo pro Potměšila zdrcující. „Na bederní páteři byl na jednom obratli nádorek, metastáza, a tu dal pan profesor Jan Štulík pryč,“ prozradil před kamerou 13. komnaty. „Byl to šok, samozřejmě. Ale říkal jsem si a doufal, že snad to nějak dopadne a ještě tady budu,“ přiznal s tím, že to byl dlouhý boj. Operace obratle musely být dvě a následovala i reoperace.

5 měsíců na lůžku

Herec si při boji se zákeřnou nemocí sáhl na dno. „To bylo jedno z nejtěžších období, co jsem zažil,“ zavzpomínal Potměšil, pro kterého to operačním sálem neskončilo. „Mám to všechno už pomotaný. Jednotku intenzivní péče mám jako z filmu. Tam to mám jakoby v mlze. To nebyly hezký okamžiky,“ svěřil herec, který byl dokonce pět měsíců upoutaný na lůžko. Velkou oporou mu ale byla naštěstí rodina, které je dodnes vděčný. „Byl ve strašně špatným psychickým stavu,“ přiznala hercova sestra Dana, která je lékařkou, což bylo pro Potměšila další velké plus.

Daň za operace

Herec sice nad rakovinou zvítězil, ale zaplatil za to vysokou daň. Kvůli operacím páteře se dnes pohybuje jen s pomocí chodítka a musel se rozloučit s hraním v divadle i ve filmu. Sám ale přiznává, že život je mnohem důležitější. Co ještě prozradil v dokumentu 13. komnata, uvidíte už dnes večer na ČT1.

Náročný chirurgický zákrok: Tři operace za sebou!

„Odstraňoval se celý obratel v kuse, ve kterém byl schovaný ten nádor. Začali jsme tedy ze zadního přístupu, odstranili jsme tu zadní část obratle. A potom s odstupem se prováděla operace z předního přístupu. Odstranil se celý ten obratel,“ popsal náročný zákrok Prof. MUDr. Jan Štulík, CSc., primář spondylochirurgické kliniky Fakultní nemocnice Motol. Pak byla nutná reoperace, při které se musela upevnit náhrada obratle.

Zhoršení sluchu

Opakované anestezie se navíc podepsaly na hercově sluchu. „Láďa má tinitus asi 30 let, takže špatně slyší, a po operacích se to ještě zhoršilo. Když někam jdeme, tak ze srandy říká, že má u sebe v mé podobě překladatelku,“ svěřila hercova manželka Jaroslava Brousková (68), která mu je oporou už 45 let.

Jizvy přes celé břicho

Když už se zdálo, že má Potměšil všechny zdravotní problémy za sebou, udělala se mu na břiše obrovská kýla. Její odstranění bylo čtvrtou operací během roku, kterou musel podstoupit. „Byl jsem jako těhotnej. Něco hroznýho. Tady mám dvě obrovský jizvy přes celý břicho,“ ukázal bolestivou památku na kameru.

 Potměšil začal znovu chodit! A Krajčo píše pro Gotta

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.