Důvod dlouholetých bolestí zad byl pro Ladislava Potměšila naprosto zdrcující. „Na bederní páteři byl na jednom obratli nádorek, metastáza, a tu dal pan profesor Jan Štulík pryč,“ prozradil před kamerou 13. komnaty. „Byl to šok, samozřejmě. Ale říkal jsem si a doufal, že snad to nějak dopadne a ještě tady budu,“ přiznal s tím, že to byl dlouhý boj. Nakonec mu obratle museli operovat dvakrát a následovala reoperace.

5 měsíců na lůžku

Při boji s rakovinou si herec doslova sáhl na dno. „To bylo jedno z nejtěžších období, co jsem zažil,“ zavzpomínal Potměšil, pro kterého to operačním sálem neskončilo. „Mám to všechno už pomotaný. Jednotku intenzivní péče mám jako z filmu. Tam to mám jako by v mlze. To nebyly hezký okamžiky,“ svěřil herec, kterého boj s nemocí po dobu pěti měsíců upoutal na lůžko.

Velkou oporou mu ale byla naštěstí rodina, které je dodnes vděčný. „Byl ve strašně špatným psychickým stavu,“ přiznala hercova sestra Dana, která je sama vystudovaná lékařka, což bylo pro Potměšila další velké plus.

Daň za operace

Oblíbený herec sice strašlivou nemoc porazil, za vítězství ale zaplatil vysokou daň. Kvůli operacím páteře se dnes pohybuje jen s pomocí chodítka a musel nadobro seknout s hraním v divadle i ve filmu. Sám ale přiznává, že život je mnohem důležitější. Co ještě prozradil v dokumentu 13. komnata, uvidíte už dnes večer na ČT1.

Fotogalerie
53 fotografií