Očekávané události v pátek 5. dubna 2019

Očekávané události v pátek 5. dubna 2019
5. dubna 2019 Události Autor: Hana Kašpárková

Nabízíme výběr událostí očekávaných v pátek 5. dubna 2019.

Od dnešní 18. hodiny odpolední po celé Evropě začíná modlitební řetězec 12 hodin pro Evropu, vyzvala k ní iniciativa Europe shall be saved.

Hlavní podezřelý z březnového útoku ve dvou mešitách v novozélandském městě Christchurch Australan Brenton Tarrant se znovu objeví před soudem.

Zádušní mše za zemřelého tajemníka kardinála Dominika Duky patera Milana Badala začne od 17.30v brněnské katedrále na Petrově.

Prefekt kongregace pro východní církve kardinál Leonardo Sandri zahájí třídenní návštěvu České republiky. Historicky první návštěva této kongregace Apoštolského exarchátu Řeckokatolické církve v naší zemi uskuteční na pozvání biskupa-apoštolského exarchy Mons. Ladislava Hučka.

Víkendové mezidenominační setkání křesťanů pracujících a studujících v různých zdravotnických profesích v Olomouci zahájí dnešní studentská konference. Od zítřka naváže hlavní program.

Ze Svatého kopečku na Hostýn povede padesátikilometrová trasa 22. ročníku postní pěší pouti Železný poutník. Událost začne mší svatou na Svatém Kopečku a vyvrcholí zítřejší liturgií v bazilice na Svatém Hostýně.

43 kilometrů půjdou od večera do rána také poutníci takzvané Extrémní noční křížové cesty, kteří vyrazí z Přibyslavic do Kostelního vydří.

Víkendové diecézní setkání ostravsko-opavské mládeže BisCup 2019 začne ve Frýdku-Místku.

Pašije podle Jana a tajemství vzkříšení s názvem Mysterium světa v podání Divadla Víti Marčíka bude v podvečer k vidění v kostele svaté Anny v Modletíně. Výtěžek této benefice, zdvojnásobený nadací Divoké husy, půjde na zřízení sociálně terapeutické dílny pro lidi s mentálním postižením v Modletíně.

Zástupci městské knihovny v Pelhřimově zahájí putovní výstavu Reformace ve střední a východní Evropě - České země, kterou pořádá spolu s Českobratrskou církví evangelickou Německé kulturní fórum střední a východní Evropy.

V Praze 9 začne 1. kolo doplňovacích senátních voleb. O mandát po senátorce Zuzaně Baudyšové se uchází 10 kandidátů.

Na pražském Václavském náměstí se uskuteční demonstrace za důstojnou zahraniční politiku vůči Číně. Vystoupí při ní například senátor Marek Hilšer nebo Martin Balcar ze společnosti Amnesty International.

Odpoledne se dozvíme výsledek soutěže o titul Nejkrásnější české knihy 2018.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony