Zlín rekonstruuje dům a část bytů ve Vodní ulici za 35 milionů

ZLÍN – Přes 35 milionů stojí rekonstrukce nájemního domu a části bytů ve Zlíně ve Vodní ulici, která skončí v prosinci letošního roku. Kvůli pracím bude nutné občas přerušit dodávky energií, vody a dalších služeb, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínskoho magistrátu Zdeněk Dvořák.

Práce obsahují výměnu hlavních technických rozvodů domu, tedy stoupaček vody a kanalizace, výměnu ležatých rozvodů vody v suterénu, rekonstrukci vzduchotechniky, elektroinstalace ve společných prostorách domu a celkovou rekonstrukci vytápění objektu.

Lidé musí počítat s komplikacemi. „V průběhu prací bude docházet k přerušení dodávek energií, vody a dalších služeb a odvodu odpadních vod po nezbytně nutnou dobu. Zhotovitel bude o těchto skutečnostech v předstihu informovat, a proto žádáme nájemníky, aby sledovali domovní vývěsky,“ zdůraznil Dvořák.

Město kromě domu opravuje i byty. „Součástí zakázky je také rekonstrukce 17 bytů o velikosti 1+kk a 2+ kk, která bude obsahovat výměnu podlahovin, obkladů, dlažby, vestavných skříní, kuchyňské linky včetně trouby a sporáku, nové rozvody zdravotně technické instalace, výměnu zařizovacích předmětů, nové rozvody elektroinstalace a vzduchotechniky a opravy omítek a malby,“ vyjmenoval Leopold Bednařík, vedoucí odboru realizace investičních akcí zlínské radnice.

Součástí modernizace bude také oprava omítek a vymalování jak rekonstruovaných bytů, tak společných prostor domu. Termín dokončení rekonstrukce je prosinec tohoto roku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x