Přejít k hlavnímu obsahu
Kurzweil PC4
Kurzweil PC4
Vít Vojík -

Kurzweil PC4: ochutnávka připravovaného modelu

Firma Kurzweil přivezla na hudební veletrh Musikmesse prototyp připravovaného modelu PC4. Hotový je asi z 80 až 90 % a zanedlouho již zamíří do prodeje. Na jeho hlavní funkce jsem se zeptal jednoho ze zástupců společnosti.

Velkou novinkou bude dvěstěpadesátišestihlasá polyfonie, což je dvojnásobek oproti předchozí generaci. Nový model také nabídne 2 GB továrních zvukových samplů (celkem více jako 1000 zvukových programů) a úložiště stejné velikosti pro samply uživatelské. Díky technologii V.A.S.T. půjde následně detailně jednotlivé zvuky upravovat.

Za zmínku určitě stojí i nový FM Engine, který umožní importování FM Sys Ex souborů z osmdesátých a devadesátých let. Součástí bude i šestnáctistopý sekvencer, podpora MIDI CC a nově také k 9 posuvníkům přibude 9 otáčivých potenciometrů, díky nimž bude snažší kontroler ovládat.

Keyboard bude mít dva 6,3 mm a jeden stereo 3,5 mm vstup s efekty a dva páry stereo výstupů. Připojit půjdou až 4 pedály přes 2 stereo jacky a 2 CC pedály. V neposlední řadě nový model nabídne i vstup pro ribbon kabel. Cena není ještě pevně stanovená, ale předpokládá se, že se bude na americkém trhu pohybovat okolo 2200 dolarů.

Kurzweil PC4 Musikmesse Kurzweil PC4 na musikmesse 2019
Tagy Musikmesse 2019 Musikmesse kurzweil Kurzweil PC4

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám prosím vědět na e-mail redakce@frontman.cz.

Vít Vojík
Stage je lajf. Není místo, kde bych se cítil víc na svém místě. Na Frontman píšu osmým rokem a od roku 2018 spravuju sociální sítě.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY