Shoptet otevírá pro svých 16 tisíc e-shopů nové platební brány. Jako první se napojuje české ThePay

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

daniel-havel-thepay

Daniel Havel, spoluzakladatel ThePay

Tuzemská e-shopová platforma Shoptet, kterou pro provoz svého internetového obchodu využívá přes 16 tisíc e-shopů v České republice a na Slovensku, vypustila dlouho očekávané vývojářské nástroje, díky nimž se na ni mohou napojit externí poskytovatelé e-commerce služeb. Mezi doplňky, které si může každý klient přida do svého e-shopu, se tak objeví například nové platební brány. Jako první představil Shoptet spolupráci s českou platební bránou ThePay.

Na tzv. tržišti doplňků si mohou klienti Shoptetu vybírat různé nástroje a služby pro optimalizaci marketingu, reporting nebo třeba dopravu a nově se na něj mohou dostat také externí platební brány. Až dosud měli na výběr e-shopy na Shoptetu pouze z jediné platební brány, GoPay, což se nyní mění. Jako první alternativa se nabízí jedna ze tří největších platebních bran v Česku, jihlavské ThePay.

„Jedná se o nejviditelnější výsledek naší velké investice do Shoptet API, kdy máme nyní k dispozici nástroj, který nám umožní, aby si napojení na nás připravovaly služby samotné a my tak zajistili a exponenciálně zrychlili integraci všech možných služeb a jejich následnou aktualizaci a rozvoj,“ okomentoval na Facebooku velkou novinku šéf Shoptetu Miroslav Uďan.

thepay-shoptet

Uživatelé po alternativních platebních branách na Shoptetu dlouhodobě volali a nově se tak nebudou moci ve výběru tolik omezovat. ThePay, které v loňském roce vyrostlo o čtvrtinu a zprostředkovalo transakce za 2,2 miliardy korun, si od spolupráce s Shoptetem rovněž hodně slibuje. Na české e-commerce platformě totiž běží necelá třetina všech českých i slovenských e-shopů, a tak je tu velký potenciál. Potvrzuje to i fakt, že pro prvních 50 zájemců nabídl Shoptet modul zdarma, a rozdáno bylo za 10 minut.

zazitky-hurricane-factory1

Přečtěte si takéParašutistou ve vesmíru. Zážitky.cz v Praze vytvořily unikátní virtuální realitu ve větrném tuneluParašutistou ve vesmíru. Zážitky.cz v Praze vytvořily unikátní virtuální realitu ve větrném tunelu

„Upřímně mohu říci, že toto je jedna z těch velkých věcí, které jsme chtěli realizovat, protože spoustu obchodníků, kteří Shoptet mají, si naši platební bránu přálo. Takže věříme, že odteď naplníme představy těch zákazníků Shoptetu, kteří vybírají pro svůj e-shop ideální platební bránu,“ uvádí k navázané spolupráci jeden ze spoluzakladatelů ThePay Daniel Havel s tím, že české e-shopy mohou využít služeb jeho brány okamžitě, podpora pro Slovensko přijde do konce roku.

ThePay

ThePay svým klientům nabízí celkem 20 různých platebních metod od plateb kartou přes platby předvyplněným bankovním tlačítkem až po kryptoměny a zároveň funguje kompletně online, včetně podpisu smlouvy. Zajímavou alternativu k dosavadnímu GoPay bude na Shoptetu představovat i s ohledem na cenu předplatného, kdy je ThePay o polovinu levnější a navíc nabídne speciální tarif ve výši 1,09 % a 0,99 Kč za transakci. Nainstalovat si ji mohou klienti jednoduše prostřednictvím nového doplňku na tržišti Shoptetu.