Návrat do českých soutěží se nekoná. Znojmo zůstane v EBEL

Lukáš Caha Lukáš Caha
5. 4. 2019 14:53
Znojemští hokejisté budou i v sezoně 2019/2020 působit v mezinárodní Erste Bank Eishockey lize. Klub původně nepodal v řádném termínu přihlášku a zvažoval návrat pod hlavičku Českého hokeje.
Hokejisté Orli Znojmo.
Hokejisté Orli Znojmo. | Foto: Lukáš Caha

Orli uvažovali o návratu do českých soutěží především kvůli finančním nerovnostem, které jsou nastoleny v EBEL mezi rakouskými a zahraničními týmy. Spekulovalo se i o tom, že prezident znojemského klubu Pavel Ohera zakoupil licenci na druhou ligu od Moravských Budějovic, které sice bojují o postup do Chance ligy, avšak majitel Žihadel Zdenek Stojánek již před několika týdny dal licenci k prodeji. 

Dnes odpoledne starosta města Znojma Jan Grois na svém facebookovém profilu uvedl, že Orli v mezinárodních vodách přeci jen zůstávají a sám se zapojí do vyjednávání o lepších podmínkách a oslovování potenciálních partnerů na území Rakouska.

Informaci následně potvrdil i klub na oficiálním webu. "Orli budou i v nadcházející sezoně působil v EBEL. Rozhodnuto o tom bylo po intenzivních jednáních se zástupci města Znojma, partnery klubu i vedením soutěže," stojí v tiskové zprávě. 

Jihomoravané vstoupili do EBEL v roce 2011. Jejich největším úspěchem je zisk stříbra ze sezony 2015/2016. Letos nestačili ve čtvrtfinále play off na Vídeň, s níž prohráli 1:4 na zápasy. 

 

Právě se děje

Další zprávy