TESCAN spouští program stáží pro studenty

Výrobce elektronových mikroskopů TESCAN spustil Internship program, jehož prostřednictvím chce získávat mladé talenty i popularizovat elektronovou mikroskopii mezi studenty.

Stáže pro studenty fungovaly v TESCANu již řadu let, ale letos se na ně firma zaměřuje ještě intenzivněji. "Vše jsme řešili individuálně a až v okamžiku, kdy se nám někdo ozval. Nyní se chceme studentům více otevřít, a podpořit tak i naši spolupráci s brněnskými univerzitami," vysvětlila Jana Sedlická, HR specialistka TESCANu.

Elektronové mikroskopy jsou všestranně využitelné nástroje a stejně multioborová je i jejich výroba a vývoj. "TESCAN je mezi brněnskými studenty fyziky a inženýrství poměrně známý, my ale nabízíme zajímavou a smysluplnou práci například také softwarovým vývojářům, technologům a celé řadě dalších profesí," vysvětlila Jana Sedlická.

Její slova potvrzuje i Ondřej Čechák, student oboru Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství na VUT, který v TESCANu působí už půl roku na pozici Technolog. „Překvapilo mě, že výroba elektronových mikroskopů je tak náročný a komplexní proces. Díky tomu, že v Brně je centrála firmy, mám pocit, že jsem přímo ve středu toho dění. Škola mi dala dobrou přípravu, ale teoretické znalosti je dobré si doplnit i praxí.“

Program je určen studentům 4. a 5. ročníků vysokých škol a umožňuje jim získat unikátní pohled do zákulisí výroby elektronových mikroskopů a dalších špičkových vědeckých přístrojů, jako jsou například mikrotomografy. Studenti se dostanou k reálným úkolům, a mají tak možnost pochopit, jak funguje TESCAN jako celek: od práce v malých týmech přes spolupráci jednotlivých oddělení až po možnosti nadnárodního holdingu. Přihlásit se mohou na náborovém webu firmy.

"Těm nejšikovnějším chceme po skončení Internship programu nabídnout možnost další spolupráce na hlavní pracovní poměr na pozici odpovídající jejich zaměření. Kromě stáží spolupracujeme se studenty i formou vedení závěrečných prací, nabídkou exkurzí ve firmě nebo pořádáním odborných přednášek přímo na univerzitách, kde se také řada z nich s našimi přístroji i přímo setkává,“ dodala Jana Sedlická.

Kontakt:

Helena Cábová

e-mail: helena.cabova@tescan.com

www.tescan.com

Klíčová slova ČR-stroje-elektronika-školy-firmy-TESCAN

Oblast
Jihomoravský (bn)

Kategorie
IT, telekomunikace
Auto-moto, doprava a stroje
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.