Hlavní obsah

Jihostroj vyhrál i v Ostravě a v úterý může postoupit do finále

Ostrava

Vítěz základní části extraligy Jihostroj vyhrál i druhé semifinále nad Ostravou a v úterý může v domácím prostředí postup do boje o volejbalový titul zakončit. V ostravské hale Sareza v pátek českobudějovičtí hráči vyhráli 3:1. Domácím patřil třetí set, pak už znovu měl převahu předloňský mistr.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Ostravský volejbalista Anton Menner v semifinálovém utkání s Českými Budějovicemi.

Článek

Jihočeši útočí na double, protože po minulé nepovedené sezoně letos už získali Český pohár. Před rokem skončili v lize bez medaile čtvrtí, tentokrát v play off ještě nezaváhali.

Ostravští si vydobyli respekt vyřazením mistrovského Karlovarska, na sehraný českobudějovický tým však nestačili ani doma. Dnes dopřáli svým fanouškům radost alespoň ziskem setu.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Semifinálové utkání play off volejbalové extraligy mužů: Na síti zleva jsou ostravští hráči Blažej Podlesný, Jan David a Anton Menner.

"Očekával jsem, že Ostrava bude hrát podstatně lépe než u nás, což se potvrdilo. Dávala lepší servis, ale my s tím vypořádali. Dva sety jsme hráli velmi dobře, koncentrovaně bez vlastních chyb, třetí set v nich bouchly saze a předváděli to, co je zdobilo s Karlovarskem - výborná obrana, uhrávání bodových balonů a servis," řekl kouč Jihostroje René Dvořák.

Druhé semifinále Kladno - Liberec bude pokračovat v sobotu od 17:15 před televizními kamerami. Hostující Dukla může získat druhý z potřebných tří postupových bodů.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 2. zápas:
Ostrava - České Budějovice 1:3 (-19, -15, 17, -19)
Nejvíce bodů: Janků 15, Menner 13, Beal 9 - Michálek 17, Staples 13, Křesťan 12. Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: