Mirinda Carfrae: Rodičovství nám oběma dodalo novou motivaci do závodění

Mirinda Carfrae: Rodičovství nám oběma dodalo novou motivaci do závodění

Třetí ročník unikátního triatlonového závodu FORD CHALLENGEPRAGUE přivítá v Praze nadšené amatéry i světové triatlonové hvězdy. Na startu hlavního závodu FORD CHALLENGEPRAGUE MIDDLE se mimo jiné představí Australanka Mirinda Carfrae společně se svým americkým manželem Timem O’Donnellem. Mirinda Carfrae je trojnásobnou světovou šampiónkou v havajském Ironmanu, kde získala také tři stříbrné a jednu bronzovou medaili. Timothy O’Donnell vybojoval titul mistra i vice-mistra světa v dlouhém triatlonu a rodinnou sbírku medailí z Havaje obohatil o bronz.

Co Vás přivádí do Prahy?

M: Oba rádi cestujeme a závodíme v Evropě. Tohle je perfektní příležitost propojit závod a cestování a vydat se společně do Prahy. Tim je blázen do historie, má rád architekturu a zároveň dynamičnost moderních center měst. Máme rádi závody série Challenge a těšíme se, že poznáme nové město.

Byli jste někdy v Praze nebo v České republice? Jaká jsou Vaše očekávání?

T: Nikdy jsme v České republice nebyli. Zažít novou destinaci je pro nás vždycky vzrušující. Obvykle na závod přiletíme a hned odletíme, proto jsme si to nyní chtěli naplánovat tak, abychom mohli zůstat pár dní navíc. Po závodě si chceme užít dobré jídlo a společnost dalších sportovců. Myslím, že nás čeká skvělý týden – na závody FORD CHALLENGEPRAGUE jsme už od ostatních triatlonistů slyšeli samá pozitiva.

Jaký je Váš cíl v závodě FORD CHALLENGEPRAGUE?

M: Naším cílem je vždy dobře závodit a pokusit se zvítězit. V minulých letech se nám oběma několikrát podařilo vyhrát ve stejné lokaci. Nyní se snažíme co nejvíce cestovat jako rodina. FORD CHALLENGEPRAGUE přilákal už hodně silných triatlonistů. Tento závod bude navíc posledním před tím, než se začneme koncentrovat na mistrovství světa na Havaji.

Jaké jsou Vaše další plány?

T: Já se budu soustředit na 70.3 a střední délky. Mirinda se na MS už kvalifikovala, mě to ještě čeká. 

Už téměř dvacet let patříte mezi profíky. Jak se Vám daří stále fungovat na tak vysoké úrovni?

M: Já závodím od kategorie U23. Strategicky jsem si svou kariéru naplánovala a začala s dlouhými tratěmi až v její druhé polovině. Díky tomu jsem se vyvarovala zranění a dařilo se mi být silnější a silnější. Pak jsem si užila rok pauzu na mateřské, bylo to velmi dobré načasování. Vrátila jsem se zpět ještě hladovější a pořád závodění miluju. Baví mě trénovat, cestovat i závodit.

Nedávno jste se stali rodiči, jak to změnilo Váš život a trénink?

M: Oběma nám to dodalo smysl a motivaci. Nyní si více organizujeme program, tréninky, odpočinek a společný čas. Rodinné neděle jsou pro nás prioritou. Není nic lepšího, než mít Tima a Izzy v cíli.

Berete s sebou dceru Izzy do Prahy? Jak se o ni staráte během dne?

T: Ano, Izzy bude v Praze s námi. Bereme ji všude, kde závodíme, cestujeme jako rodina. Jelikož jsme profesionálové, potřebujeme, aby se o ni během závodů někdo staral – proto máme chůvu, která cestuje s námi.

Také další atleti, které zajímá FORD CHALLENGEPRAGUE, s Vámi mohou cestovat do Česka. Řekněte nám víc o této nabídce.

T: Spolupracujeme na projektu Challenger Tours. Vytvořili jsme balíček, který umožní sportovcům s rodinami cestovat na závod, zajišťuje veškerou logistiku, což je opravdu velký bonus, když cestujete s kolem do zahraničí. Zároveň zahrnuje trénink, prohlídku památek a společné jídlo. Když cestujeme do zemí, které jsou pro nás nové, hodně věcí je potřeba zvážit – kde se plave, jede na kole… S naší skupinou máme zajištěnou dopravu na trénink i na prohlídku města.

INFORMACE

Termín: 27. července 2019

Místo konání: Praha

Start: Střelecký ostrov

Cíl: Vítězná ulice

PROGRAM

Pátek, 26. července

  • EXPO – veletrh sportovního vybavení a partnerů závodu (Vítězná a Zborovská ulice)
  • HERVIS CHALLENGEJUNIOR (Střelecký ostrov)

Sobota, 27. července

  • EXPO – veletrh sportovního vybavení a partnerů závodu (Vítězná a Zborovská ulice)
  • SCOTT CHALLENGETRY-ATHLON (0,38 km plavání, 18 km na kole, 4,2 km běh)
  • FORD CHALLENGEPRAGUE MIDDLE (1,9 km plavání, 90 km na kole, 21,1 km běh)
  • CHALLENGEPRAGUE ŠTAFETY (tříčlenné štafety 1,9 km plavání, 90 km na kole, 21,1 km běh)

Zájemci o start v některém z triatlonových závodů se mohou registrovat na webových stránkách www.challenge-prague.com.

Foto: Talbot Cox