Opěrní pěvkyně Kalivodová mění profesi. Víme, co chystá!

České 05. dubna 2019 | 18:11 — Anna Novotná
Připravuje se na další premiéru v Národním divadle, chystá dvě koncertní turné, vychovává dvě malé děti a stejně jí to očividně nestačí. Energií totiž doslova srší. Vnadná operní diva Andrea Kalivodová prozradila, jakým novým směrem se chce ještě letos ubírat.
Další 3 fotografie v galerii
Andrea Kalivodová stíhá všechno / Archiv A. Kalivodové

Jako hlavní hvězda vystoupila nedávno česká operní pěvkyně Andrea Kalivodová na Dni učitelů v Pardubicích. Nechyběli tu regionální učitelé i ostatní pracovníci mateřských, základních, středních škol a univerzit, i úředníci školských odborů a zařízení. Hostitelkou byla tradičně místopředsedkyně Senátu Miluše Horská.

„Pro mě je toto každoroční setkání zásadní aktivitou. Jsem sama pedagožka a chci přispívat k tomu, aby učitelská veřejnost byla v kontaktu s aktuální legislativou. Je potřeba otevřeně hovořit o problémech, které ve školství v současnosti existují,“ uvedla senátorka Horská, která je pro Andreu Kalivodovou velkou inspirací. Na Dni učitelů vystupovala operní pěvkyně již po sedmé bez nároku na honorář.

„Často jsem teď o školství a vzdělávání přemýšlela. Neustále se mi honí hlavou citát, že průměrný učitel vypráví, dobrý učitel vysvětluje, výborný ukazuje a ten nejlepší učitel inspiruje. Jako částečná učitelka už funguji v roli matky, rozhodla jsem se ale předávat svoje znalosti i jinde. I při své vytíženosti cítím dost energie, a tak jsem se rozhodla od září vyučovat zpěv na pražské mezinárodní konzervatoři,“ prozradila Andrea Kalivodová, která má s manželem Radkem za sebou dovolenou v Karibiku a nabrala spoustu sil.

Nyní už se pilně připravuje na květnovou premiéru opery Láska ke třem pomerančům Sergeje Prokofjeva, kde bude vystupovat hned ve dvou rolích, a sice jako princezna Clarice a Lineta. „Hodně pracuji i s Bárou Kodetovou, čekají mě recitály po celé Evropě, koncerty s triem Opera Divas a dokonce turné s Marianem Vojtkem. Detaily ale ještě nechci prozrazovat,“ dodala Andrea.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Hanychová zveřejnila identitu nové milenky Jaromíra Soukupa: Nejvíc mě ranilo, že to byla moje dlouholetá kamarádka!

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...