Eredivisie - preview 29. kola

07.04.2019, 09:36
Aktuality
PSV Eindhoven bude chtít odpovědět na půdě Vitesse Arnhem na včerejší výhru Ajaxu a vrátit se do čela tabulky Eredivisie. Už krátce po poledni vyběhnou k úvodnímu zápasu nedělního programu Emmen a Heerenveen. Zejména pro domácí bojující o záchranu je to důležitý mač. Feyenoord má po zaváhání Alkmaaru příležitost poskočit na třetí místo, ale potřebuje vyhrát ve Venlu. Poslední nedělní duel pak obstarají Zwolle a Sittard.
FC Emmen - SC Heerenveen  (neděle 12:15)
Emmen se v poslední době potápí do stále větší krize a tím si výrazně komplikuje šanci na zachování prvoligové licence. V posledních sedmi zápasech nejvyšší soutěže vybojoval pouhý bod a na výhru tedy čeká téměř dva měsíce. V tabulce mu patří předposlední sedmnáctá pozice s pětadvaceti body a před poslední Bredou se jeho náskok ztenčil na čtyři body. Nyní se pokusí prolomit nepříjemnou bilanci proti nevyzpytatelnému Heerenveenu.

Nováček soutěže porazil ve 21. kole Den Haag po výsledku 3:2, pak ovšem začal strádat. Po porážkách s Excelsiorem (1:2), Vitesse (0:3) i s Feyenoordem (0:4) vybojoval remízu s Heraclesem (1:1) a následně neměl nárok proti Sittardu (1:3) ani Zwolle (0:3). Naposledy se pokusil zaskočit vysoce favorizovaný Ajax, jenomže po hodině hry inkasoval pětkrát a potupnou porážku alespoň zmírnil dvěma vstřelenými brankami (2:5).

Heerenveen se v této sezóně nenachází v úplně nejlepším rozpoložení a předvádí nevyrovnané výkony. Po třech remízách za sebou dokázal zdolat Fortunu i Willem (v obou případech 4:2), cenné tři body si odvezl taktéž z Den Haagu (3:2). Vzápětí naprosto vyhořel proti De Graafschapu (3:0), poradil si s Excelsiorem (1:0) a ve vloženém čtvrtečním klání podlehl Feyenoordu (0:3). Se svým nadcházejícím soupeřem se na podzim rozešel smírně v poměru 1:1.

Domácí kouč Dick Lukkien postrádá Kloka s Bijlsmou, po operaci kolenních vazů se ještě nezotavil Deiman a problémy s kolenem pro změnu trápí Dána Pedersena. "Je potřeba si zvednout sebevědomí, i když nás čeká náročný protivník. Ten ale není neomylný a má určité slabiny, kterých bychom rádi využili. Nicméně pokud nepředvedeme nadstandardní výkon, tak jen těžko uspějeme," vyjádřil se Lukkien na tiskové konferenci před nedělním zápasem.

Hostům momentálně patří desáté místo se šestatřiceti body a na osmý Tilburg mají manko čtyř bodů. Na stadion De Oude Meerdijk přijedou bez Floranuse vinou poraněného kolene. "Základní část finišuje a my musíme stabilizovat naše výsledky, abychom se ještě probojovali alespoň do kvalifikace o Evropskou ligu. Očekávám lehce nervózní průběh, oběma půjde o hodně," řekl v krátkosti hostující lodivod Jan Olde Riekerink.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.84 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
PEC Zwolle - Fortuna Sittard  (neděle 14:30)
Zwolle poslední dobou zabralo a alespoň částečně se oddálilo sestupovým pozicím, momentálně mu patří dvanácté místo s dvaatřiceti body a před šestnáctou barážovou příčkou De Graafschapu drží sedmibodový odstup. Nyní se pokusí získat ještě větší klid proti nováčkovi ze Sitatrdu, který v dosavadním průběhu vybojoval o dva body méně a je čtrnáctý. I jemu by případná výhra na půdě mírně favorizovaného soupeře hodně pomohla.

Domácí celek po důležitých výhrách nad Excelsiorem (2:0) i Emmenem (3:0) zavítal na půdu vysoce favorizovaného PSV a podlehl mu hladce v poměru 0:4. Hostům se ve druhé polovině tohoto ročníku až zase tolik nedaří, v podzimní části se nacházeli v mnohem lepším rozpoložení. V předchozích dvou duelech naplno bodovat nedokázali, když nejprve nestačili na Tilburg (2:3) a minule remizovali bez branek s Den Haagem.

V tomto střetnutí museli brát nerozhodný výsledek všemi deseti, neboť více jak hodinu hry vzdorovali v početním oslabení. Většinu svých bodů získali na vlastním stadionu, venku jich posbírali pouze osm. "Je nám jasné, že nás nečeká jednoduchý zápas. Zwolle se zlepšilo a daří se mu, navíc je nesmírně produktivní. Za určitých okolností bychom byli spokojeni i s remízou," prohlásil skromně lodivod Fortuny René Eijer.

Oba dva celky na sebe narazily v podzimním vzájemném měření sil po více než pěti letech a Fortuna dominovala po výsledku 3:0. "Teď je zcela opačná situace. Nacházíme se totiž těsně před sestupovou zónou a každý dílčí okamžik může mít obrovský vliv na psychiku. Samozřejmě chceme zvítězit a tím se přiblížit k našemu cíli, k tomu bychom ale potřebovali předvést nadstandardní výkon," doplnil Eijer pro klubové stránky.

Ten dlouhodobě postrádá Syhreho, Dammerse, Koota a Vlijtera. Kvůli vyloučení s Willemem znovu nenastoupí Chorvat Balić, za červenou kartu proti ADO bude pykat taktéž Španěl Rodríguez. Stratég PEC Jaap Stam by naproti tomu měl mít k dispozici kompletní výběr. "Je to důležitý duel, o tom není sporu. V podstatě se hraje o šest bodů a my uděláme všechno proto, abychom nezklamali skvělé fanoušky," řekl v krátkosti Stam.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.57 - 5.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Hráči Feyenoordu se ve čtvrtečním utkání proti Heerenveenu konečně chytili a po třech zápasech bez vítězství zdolali svého konkurenta v poměru 3:0. Tím si upevnili čtvrtou pozici s padesáti body a manko třetího Alkmaaru stáhli na rozdíl jediného bodu, před pátým Utrechtem disponují čtyřbodovým náskokem. Nyní se na tento úspěch pokusí navázat ve Venlu, které se momentálně trápí a je jedenácté s třiatřiceti body.

Domácí výběr zažil velmi povedenou první část tohoto ročníku, v té druhé se mu daří o poznání hůře. V uplynulých deseti utkáních zvítězil jen dvakrát a celkově získal nicotných sedm bodů, na konto si totiž připsal hned sedm porážek. V tuto chvíli drží osmibodový odstup od barážových pozic De Graafschapu s Emmenem, definitivní jistotu tak pořád nemá. Naposledy utrpěl debakl s Utrechtem (2:6), předtím remizoval s poslední Bredou (1:1).

Rotterdamský klub prohospodařil náskok na třetí příčce a ještě bude mít co dělat, aby se přímo kvalifikoval do předkola Evropské ligy. Před vítězným návratem s Heerenveenem nestačil ve shodném poměru 2:3 na Utrecht s Tilburgem, nerozhodný výsledek 1:1 zaznamenal v Arnhemu s místním Vitesse. Trenér Giovanni van Bronckhorst se zřejmě znovu bude muset obejít bez své největší hvězdy Robina van Persieho, jenž laboruje s poraněným lýtkem.

Svému týmu chyběl již ve čtvrtečním souboji a jeho absence nebyla příliš znát, nicméně z dlouhodobějšího hlediska to může pro Feyenoord znamenat velkou komplikaci. Kromě něho se na marodce nacházejí brankář Bijlow (poranění nohy) a bek St. Juste (problémy se zadním stehenním svalem). V domácím dresu zcela jistě nenastoupí Promes vinou potíží s kolenem. V prvním vzájemném měření sil této sezóny dominoval Feyenoord na stadionu De Kuip (4:1).

"Minule jsme se konečně vrátili ke svému zažitému hernímu stylu a hráče musím pochválit za stoprocentní koncentraci při proměňování nabídnutých možností. Na podobný výkon hodláme navázat i teď, jenomže Venlo taktéž touží po delší době zvítězit a za podpory fanoušků nám může situaci výrazně ztížit. Rádi bychom vstřelili první gól, ten by nás totiž uklidnil a navíc by mohl rozhodnout," prohlásil pro klubové stránky hostující stratég.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.77 - 5.15 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - PSV Eindhoven  (neděle 16:45)
Nabitý program v nejvyšší nizozemské soutěži završí šlágr 29. kola mezi Vitesse a PSV. Za mírného favorita bude považován hostující výběr, který se na den pakoval z ligového čela, ovšem po čtvrteční výhře nad Zwolle se vrátil na vedoucí pozici o bod před amsterdamský Ajax. Domácí však na vlastním stadionu příliš často neprohrávají a je o nich známo, že se jim proti hlavním kandidátům na titul daří.

SBV se naposledy představilo proti Alkmaaru a po změně stran prokázal obrovskou bojovnost, neboť dohnal dvoubrankové manko a vybojoval cenný bod za remízu 2:2. Celkově však nedokázal v Eredivisii zvítězit čtyřikrát po sobě a právě proti eindhovenskému rivalovi by tuto bilanci rád prolomil. V jeho dresu září v posledních týdnech teprve osmnáctiletý talent Thomas Buitink, jenž se propracoval do základní jedenáctky a odvděčil se čtyřmi góly.

Hattrick zaznamenal proti Den Haagu (3:3) a s AZ zařídil nerozhodný výsledek trefou zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. "Je v něm obrovský potenciál, na druhou stranu stále musí na sobě pracovat a bez podpory spoluhráčů by se mu takto nevedlo. Porazit PSV se určitě nepodaří každý den. Abychom uspěli, tak musíme předvést výkon na hranici možností," ví své ruský trenér Leonid Sluckij, jemuž bude scházet Belgičan Musonda (poraněné koleno).

Svěřenci kouče Marka van Bommela si výrazně zkomplikovali boj o titul v přímé bitvě v Amsterdamu, kde nevyužili dlouhé početní výhody a AFC podlehli 1:3. Následně je tento soupeř předskočil díky středeční výhře nad Emmenem (5:2), nicméně PSV zažehnal aktuální hrozbu s PEC (4:0). Eindhoven v prvním vzájemném střetnutí této sezóny zdolal Vitesse po vyrovnaném průběhu 1:0 a dramatický souboj může být k vidění klidně i teď.

Hosté postrádají Romera, van Osche a Thomase. "Jsem si jistý, že toto střetnutí může napovědět o našich ambicích ve zbývajícím průběhu. V Arnhemu potřebujeme bodovat naplno, jinak by se Ajax dostal do lepší výchozí pozice. Musíme být důrazní v osobních soubojích, rozhodovat by měla koncovka. Na trávníku je nutné odevzdat maximum, v opačném případě bychom mohli odjíždět zklamaní," prohlásil zdrženlivě van Bommel.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.74 - 4.49 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Willem II - AFC Ajax  (sobota 18:30)
Už příští týden čeká Ajax velkolepý zápas čtvrtfinále Ligy mistrů proti Juventusu, a tak by si rozhodně nerad kazil svou reputaci v generálce na půdě Willemu II. Nyní je amsterdamský celek v dobrém rozpoložení, po reprezentační přestávce vyhrál nad PSV, ztrácí na první místo už jen dva body a ve vloženém kole si poradil na půdě Emmenu.

Hosté prožívají jednu z nejlepších sezón v uplynulých několika letech. Nejenže se nečekaně stále drží v evropských pohárech, v Eredivisie se jim také daří dohánět manko na PSV, a můžou se tak reálně znovu poprat o titul. Uzmout cenou trofej mohou i v KNVB Bekeru, ve kterém je čeká květnové finále. A jejich soupeřem jim bude právě Willem II.

Tilburský klub by určitě nemusel představovat jednoduchého protivníka, jak by se na první pohled mohlo zdát. V současné chvíli má velmi dobrou formu, v posledních šesti ligových kláních hned pětkrát vyhrál, a to si přitom vyšlápl na Alkmaar nebo Feyenoord. Najednou se tak vyhoupl blízko první sedmičce, zaručující play-off o Evropskou ligu.

V zimním přestupovém období opustila Willem II velká opora. Fran Sol. Dnes už hráč kyjevského Dynama, patřil k hlavním ofenzivním pilířům, a otázkou bylo, jak se svěřenci trenéra Adrieho Kostera s touto ztrátou vyrovnají. Nutno podotknout, že velmi dobře. Osmkrát za sebou vsítili domácí minimálně dvě branky na jedno utkání.

A bilance v minulých čtyřech střetnutích je ještě lepší. Dohromady Kosterovo mužstvo za toto období nasázelo třináct branek! "Víme, co musíme udělat v Tilburgu. Soustředíme se jen na Willem II, až pak je na řadě Juventus," ujišťoval hostující útočník Klaas-Jan Huntelaar. "Jsme ve hře o titul a nemůžeme si dovolit zaváhat. PSV vykazuje konstantní výkonnost."

Huntelaar mimochodem svým gólem přispěl k výhře Ajaxu v Emmenu a zaznamenal už stý gól za amsterdamský klub. Před ním to dokázali jen dva hráči. "Až když jsem skóroval v únoru proti Venlo, jsem se o této metě dozvěděl. Jinak jsem o tom netušil. V Emmenu už jsem okamžitě věděl, že je to stovka. Bylo to hezké, zvláštní," uculoval se.

Co se absencí týče, Koster nebude mít k dispozici trojici zraněných hráčů, a to ve složení Freek Heerkens, Elmo Lieftink a James McGarry. Ve své sestavě by však měl udělat jen minimální změny, jeho tým totiž aktuálně šlape, jak má. Hostujícímu stratégovi Erikovi ten Hagovi se vrací Hakim Ziyech, suspendovaný je ale stále Noussair Mazraoui.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.93 - 6.07 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - FC Utrecht  (sobota 18:30)
Den Haag se stále drží nad sestupovým pásmem, v posledních šesti ligových kolech ho ovšem čeká opravdu tvrdá práce, aby se udržel aspoň na patnácté příčce a nemusel po konci sezóny do baráže. Před sebou totiž nemá vůbec, ale vůbec jednoduchý los, a tak se u něj každý bod bude počítat. Utrecht pro něj bude představovat rozhodně velké nebezpečí.

Pětibodový náskok na patnáctý De Graafschap se zdá být na první pohled jako velmi pohodlný. Jenže ADO ještě čekají duely s Alkmaarem, PSV, stále se zlepšujícím Willemem II a Feyenoordem. Jediné střetnutí proti celku, který se nachází v dolní polovině tabulky, absolvuje proti Excelsioru. Je to opravdu hodně nezáviděníhodná situace.

Domácí na rozdíl od svého soupeře navíc nedisponují nijak líbivou formou. Z vítězství se naposledy radovali v půlce února proti Zwolle, od té doby z možných patnácti bodů urvali pouhé tři. Po reprezentační přestávce vydolovali velmi cennou remízu proti Vitesse, ve vloženém kole plichtili na půdě sittardské Fortuny. Nepříliš přesvědčivé.

Zato Utrecht v uplynulých několika týdnech válí. Neprohrál už osmkrát v řadě, na kontě má aktuálně tři výhry v řadě, přitom Bredě, Feyenoordu a Venlo dohromady nasázel třináct branek! S Den Haagem nepadl už v sedmi případech za sebou, na jeho půdě vyhrál v předchozích dvou sezónách. Bude tedy v tomto klání pasován do role favorita.

Hostující trenér Dick Advocaat by nerad ADO jakkoli podceňoval, byť jeho tým naposledy šesti góly smetl venku Venlo. "Proti Den Haagu i Venlo se hraje velmi těžce. Náš nynější soupeř má totiž mnoho zkušeností," upozorňoval. Utrecht by přitom potřeboval znovu tři body, aby i nadále mohl stíhat čtvrtý Feyenoord, případně třetí Alkmaar.

Domácí stratég Alfons Groenendijk nebude mít k dispozici trojici zraněných, na marodce jsou Trevor David, Ricardo Kishna a Giovanni Troupée, u posledního jmenovaného ale není start úplně vyloučený. Hostům budou chybět Simon Makienok a Emil Bergström, blíží se však návrat Cyriela Desserse. "Už trénoval, ale hrát ještě nebude," vysvětloval Advocaat.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.19 - 4.13 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - SBV Excelsior  (sobota 19:45)
Groningen stále pokračuje ve stíhací jízdě druhou polovinou sezóny. Z dosavadních jedenácti zápasů hned sedmkrát zvítězil a díky tomu se posunul na devátou pozici s osmatřiceti body, za osmým Tilburgem zaostává o body dva. Nyní bude plnit úlohu favorita proti rotterdamskému Excelsioru, který se naopak trápí. Na nelichotivou situaci v klubu zareagoval trenér Adrie Poldervaart, jenž ze své funkce odstoupil.

SBV totiž prohrál na domácí scéně pětkrát za sebou a stále se nachází na patnáctém místě s šestadvaceti body, poslední kapkou pro Poldervaarta byla středeční smolná porážka 1:2 s Bredou. Tým prozatím povede dosavadní asistent André Hoekstra. "Důvodem je to, že klubu už prakticky nemám co dát. Excelsior je na prvním místě a pod mým dohledem se ho nedařilo zachránit, proto sem se rozhodl ukončit smlouvu," uvedl na čtvrteční tiskové konferenci.

Ten dále svému bývalému zaměstnanci přeje jen to nejlepší. "Pevně věřím, že ve zbytku sezóny bude hrát lépe a podaří se mu udržet v nejvyšší soutěži." Domácí celek se prezentuje jednou z nejlepších obran v jarní části, v předchozích čtyřech duelech inkasoval pouze jednou a to ještě na půdě favorizovaného Eindhovenu, kde prohrál 0:1. Naposledy zvládl vyrovnanou bitvu s De Graafschapem a díky premiérové trefě Paula Gladona zvítězil taktéž 1:0.

Domácí lodivod Danny Buijs se musí obejít bez nemocného Australana Hrustiče a Dána Pohla. "Bude to zvláštní utkání ve všech směrech. My se pokoušíme udržet v horní polovině Eredivisie a daří se nám, naopak soupeř se nachází v hluboké krizi a snaží se udělat změny k lepšímu. V žádném případě nesmíme Excelsior podcenit, neboť dokáže překvapit svým herním stylem a má obrovský střelecký potenciál," řekl Buijs s varováním v hlase.

Hosté mají k dispozici téměř kompletní výběr, kvůli lehkému zranění není připraven jen obránce van der Meer. Ve vzájemných zápasech se z dlouhodobého hlediska více daří FC, který ze čtyř minulých střetnutí prohrál jedinkrát. V uplynulých dvou případech nedal svému sobotnímu rivalovi žádnou šanci na úspěch a přehrál ho po výsledcích 4:0 a 4:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.11 - 6.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
BV De Graafschap - AZ Alkmaar  (sobota 20:45)
De Graasfchap se po celý ročník snaží udržet v nejvyšší soutěži a k tomuto cíli nemá až zase tak daleko, na druhou stranu ho ve zbývajících šesti kolech čekají perné chvilky. Domácí výběr v posledních dvou zápasech prohrál a stále mu tak patří šestnáctá barážová příčka s pětadvaceti body, na patnáctý Excelsior má manko jednoho bodu. Nyní přivítá na vlastním stadionu vysoce favorizovaný Alkmaar, jenž je třetí s jednapadesáti body.

AZ se v jarní části prezentuje téměř nejlepšími výkony z celé ligy, v jedenácti duelech nebodoval pouze jednou a to koncem února v Tilburgu (1:2). Jinak v novém roce zvítězil hned osmkrát, nejcennější skalp zaznamenal proti amsterdamskému Ajaxu (1:0). Naposledy dobře rozehrál duel v Arnhemu a o poločase držel dvoubrankový náskok, nakonec musel vzít zavděk nerozhodný výsledek 2:2.

Klub z Doetinchemu se ve druhé polovině první ligy taktéž zvedl a překvapil hlavně dvěma výhrami 3:0 ve Zwolle i v Heerenveenu. V úterý srdnatě bojoval proti Groningenu, když prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1, předtím neudržel vedení s Heraclesem a podlehl mu 1:2. Na svého nadcházejícího konkurenta nestačil šestkrát za sebou, naposledy ho porazil před více než osmi lety. V podzimním měření sil odjížděl z jeho půdy s přijatelnou prohrou 0:1.

Hostující kouč John van den Brom může počítat s téměř kompletním kádrem, na trávník se nepodívá jen Boadu vinou poraněného kotníku. "Věděli jsme, že to v Arnhemu nebude jednoduché a o to více nás remíza mrzí. Nicméně hlavně za výkon v prvním poločase musím hráče pochválit, v tuto chvíli je nutné se plně koncentrovat na De Graafschap. Čelíme houževnatému protivníkovi, jenž se za žádné situace nevzdává," prohlásil van den Brom pro klubové stránky.

Jeho protějšek Henk de Jong má na marodce brankáře Jurjuse s Abdulahim, po problémech s kolenem se ještě nezotavil Vreman. "Alkmaar je ofenzivně laděný tým a na nizozemské poměry disponuje tou nejvyšší kvalitou. Ve středu pole je silný na míči a v útočné fázi dokáže skórovat téměř z každé pozice. Nesmíme k němu chovat přílišný respekt, za příznivé shody okolností můžeme uspět," řekl s optimistickými myšlenkami domácí lodivod Henk de Jong.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.70 - 5.03 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Heracles Almelo - NAC Breda  (sobota 20:45)
Heracles se drží v horní polovině tabulky a i přes několik zaváhání bojuje o evropské poháry, momentálně mu patří sedmé místo s dvaačtyřiceti body a za šestým Arnhemem zaostává o skóre. Teď se může přiblížit k vedoucí pětce v utkání proti poslední Bredě, kde bude plnit úlohu jasného favorita. Hosté však nastoupí s velkým odhodláním, neboť ve středu zvítězili v Rotterdamu nad Excelsiorem (2:1) a oživili tím své šance na záchranu.

S NAC to před dvěma koly vůbec nevypadalo dobře a alespoň a na barážové pozice ztrácel propastných osm bodů, ale po remíze 1:1 s Venlem utnul svou šňůru více jak tří měsíců bez ligové výhry právě proti SBV. Jeho manko na nováčka z De Graafschapu i Emmenu se proto ztenčil na čtyři body. "Úspěch přišel ve vhodnou chvíli a všichni věříme, že prvoligovou licenci ještě udržíme" řekl úvodem hostující trenér Ruud Brood.

Ten převzal tým právě před střetnutím s Venlem po odstoupivším Mitchellu van der Gaagovi a zatím neokusil hořkost porážky. "Určitě chceme tuto sérii prodloužit, ale rozhodně ne kvůli mně. Hráči naposledy ukázali ohromnou vnitřní sílu a jsem přesvědčen, že se budou prát o každý milimetr prostoru také v Almelu. Naše sebevědomí vzrostlo, všichni doufají v úspěšný konec," dodal vzápětí odhodlaný Brood.

Domácí po třech utkáních bez porážky nevyzráli minule na Tilburg a k tomu zažili pořádnou divočinu. Ještě zhruba dvacet minut před koncem ztráceli tři branky a nakonec sahali po bodu, nicméně prohru 3:4 přeci jen odvrátit nedokázali. Svému sobotnímu protivníkovi rozhodně mají co vracet, neboť na podzim na něj nestačili po výsledku 1:2 a začátkem února uplynulého roku dokonce odjížděli domů s potupným debaklem 1:6.

Kouč Heracles Frank Wormuth postrádá van de Berga, Jakubiaka (oba poraněné koleno), Pröppera (po operaci kolenních vazů) a Erkilince (potíže s kotníkem). Breda se potýká s ještě početnější marodkou. Na té zůstávají lehce zranění Gersbach, Mühren, Verschueren, dále Sporkslede (ruptura achilovky), Damen (svalové obtíže v oblasti břicha) a Schoofs (problémy s kotníkem). Karetní trest za zkrat proti VVV k tomu ještě odpykává Maročan El Allouchi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.96 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven28224284:1970
2.AFC Ajax28222496:2568
3.AZ Alkmaar28156755:3251
4.Feyenoord Rotterdam28155860:3650
5.FC Utrecht28137854:3846
6.SBV Vitesse28119852:4142
7.Heracles Almelo281331251:5542
8.Willem II281241250:5540
9.FC Groningen281151232:3538
10.SC Heerenveen28991057:6236
11.VVV Venlo28961335:5133
12.PEC Zwolle28951433:4532
13.ADO Den Haag28791238:5530
14.Fortuna Sittard28861445:6430
15.SBV Excelsior28751633:6226
16.BV De Graafschap28741732:5825
17.FC Emmen28671532:6825
18.NAC Breda28561726:6421

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
raduinho

CALL ME LE GOD.

Reagovat
AjaxFans

Ödegaard krásně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele