Porazit Francii byla nutnost, ví Hymlárová. Její hbité obtočení rozhodlo

Foto: iihf.com

(ESPOO, od našeho zpravodaje) U první tyčky nebylo místo, zato na té zadní až až. Toho si útočnice Klára Hymlárová moc dobře všimla a francouzské brankářce Baldinové už ani rychlé přesunutí nestačilo. „Hodila jsem jí to do betonu a od něj to šlo do brány,“ popsala Hymlárová svůj pohledný a hlavně vítězný gól z 10. minuty. Úvodní výhra na turnaji ji těšila, aby ne. Trochu ji ale mrzelo, že puk do branky Francie neprošel víckrát. „Ale s výsledkem 3:1 je spokojenost,“ dodala.

„Chtěli jsme vyhrát, řekla bych, že to byla skoro nutnost. Tři body máme, takže spokojenost,“ pochvalovala si po vítězství, které výsledkem možná až tak o průběhu zápasu nevypovídalo.

Musím poděkovat celému týmu, smekl Novák

„Vletěly jsme do toho, první třetinu jsme je k moc střelám nepustily. Padly nám tam dva góly, takže jsme se uklidnily. S vědomím náskoku dvou gólů se pak hrálo lépe,“ popsala kvapný začátek českých reprezentantek, které dlouho své soupeřky držely zkrátka.

Dvě branky po aktivním nástupu svěřenkyň trenéra Petra Nováka byly jen logickým vyústěním. „Byly důležité. Většinou máme problém dávat góly a tím, že jsme v první třetině daly dva, jsme se hodně uklidnily. Potom už jsme se jenom snažily hrát naši hru a dohrát to do konce,“ dodala útočnice působící v kanadském Ontario Hockey Academy.

Gólů mohlo být víc, ale jsme spokojení, tvrdí Hymlárová

Závěr byl nakonec trochu napjatý. Francouzky totiž z českého vedení 3:0 jeden gól ukrojily a byly zpět ve hře. Z celkových 43 střel mohlo padnout do branky Francie víc gólů.

„Myslím si, že nás koncovka trápí v českém hokeji tak nějak celkově. Snažíme se střílet ze všech pozic, gólů určitě mohlo být víc. S výsledkem 3:1 ale podle mě můžeme být spokojení,“ hodnotila Hymlárová.

Ona sama se do střelecké listiny zapsala. A velmi elegantně. „Poli (Alena Mills, dříve Polenská, pozn. red.) mi to tam v přesilovce pěkně nahrála. Puk mi sice trochu odskočil, ale viděla jsem, že gólmanka je na první tyčce, takže jsem to zkusila objet. Hodila jsem jí to do betonu a od něj to šlo do brány,“ popsala svou trefu, která se nakonec ukázala jako rozdílová. 

Foto: iihf.com

I když se střelecké hody proti nováčkovi elitní skupiny světového šampionátu nekonaly, výhra na start je vždycky potěšující. A taky uklidňující. „Byla tam určitě i nervozita. Je to mistrovství světa, nikdo nechtěl nic podcenit,“ konstatovala Hymlárová.

Už dnes (v sobotu od 11:30 SEČ) čeká Češky těžší oříšek – hokejistky Švédska. „Musíme na ně vletět, nenechat je moc hrát, vnutit jim naši hru. To by mohlo fungovat,“ odhaduje česká reprezentantka možný způsob, jak zaskočit Seveřanky.

Zápasy českého týmu ve skupině MS žen 2019

Sobota 6. dubna:
11:30 Švédsko – Česko

Pondělí 8. dubna:
11:30 Japonsko – Česko

Úterý 9. dubna:
17:00 Česko – Německo

Další program turnaje

Čtvrtek 11. dubna:
11:30 1. čtvrtfinále
13:00 zápas o udržení
15:00 2. čtvrtfinále
17:00 3. čtvrtfinále
18:30 4. čtvrtfinále

Sobota 13. dubna:
15:00 1. semifinále
19:00 2. semifinále

Neděle 14. dubna:
15:00 zápas o 3. místo
19:00 finále

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz