Zlínští filharmonici si pro děti připravili Ostrov snů

ZLÍN - Filharmonie Bohuslava Martinů si na tuto neděli připravila pro malé posluchače zajímavý pořad nazvaný Ostrov snů. Server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Ostrov snů se uskuteční v neděli 7. dubna v 15.00 hodin a jde o interaktivní hudební pořad pocházející z umělecké dílny oblíbeného Miloše Machka, jenž při této příležitosti stane za dirigentským pultem.

Nejde ale o jediný zajímavý program zlínských filharmoniků v jarním období. Zlínský kraj je regionem s mimořádně bohatou tradicí lidových zvyků, lidové hudby i zpěvu. Folklorní melodie zaznívaly na území jihovýchodní Moravy prakticky odnepaměti a často podnítily hudební skladatele v jejich tvorbě. Koncert věnovaný právě folklorním inspiracím se uskuteční 11. dubna. Pod vedením dirigenta Chuheie Iwasakiho provede zlínská filharmonie pořad sestavený ze skladeb, v nichž upoutají nejen lidové nápěvy moravské, ale také temperamentní melodie z Rumunska, Maďarska či Arménie.

Filharmonie Bohuslava Martinů nebude pochopitelně zahálet ani po velikonočních svátcích – již ve čtvrtek 25. dubna se na pódiu Kongresového centra představí společně s jedním z nejoceňovanějších českých pianistů současnosti Igorem Ardaševem. Pořad bude řídit Jakub Klecker.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x