Game of Thrones (Hra o trůny)
95/100 - 2 310×

Game of Thrones(Hra o trůny)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Vychutnejte si poslední řadu Game of Thrones díky whisky Bílý chodec

Vychutnejte si poslední řadu Game of Thrones díky whisky Bílý chodec

Neděle 14. dubna se blíží a s ní i poslední řada seriálu Hra o trůny. A jak si ji nejlépe vychutnat? Co třeba ve společnosti Bílého chodce?

22 3
6.4.2019

V roce 2011 se na obrazovkách objevil první díl seriálu Hra o trůny. HBO tím vytvořila pro mnohé kult, který životy mnoha z nás provází již osm let. Ale protože i ty nejlepší příběhy musí jednou skončit, čeká nás letos poslední, jeho osmá série. A jak si ji co nejstylověji užít? Co třeba skleničkou unikátní edice whisky Johnnie Walker White Walker.

Nejprodávanější skotská whisky světa Johnnie Walker si nemohla nechat uniknout takto vzácné jmenné spojení. Proto vytvořila limitovanou edici Johnnie Walker White Walker inspirovanou seriálem Hra o trůny. Tato whisky je unikátní v mnoha směrech. Nejen, že nese řadu symbolik tohoto seriálu, ale jde také o blend whisky, který si nejlépe vychutnáte vychlazený. Pokud si tedy chcete užít seriál téměř všemi smysly, sklenička této whisky vám to umožní. A že nejste příznivci té čisté? Nevadí! Lze z ní velmi snadno přichystat i jednoduché koktejly. Pak už se jen stačí pohodlně usadit do křesla a začít přemýšlet, zda to bude Jon Sníh, kdo nakonec usedne na trůn Západozemí či nikoli?

Hra o trůny

Děj seriálu se odehrává v sedmi královstvích kontinentu Západozemí, ve světě temného středověku, se statečnými i lstivými rytíři, mocnými čaroději, draky a zlovlky. V příběhu plném zrady a ambicí, lásky, čar a kouzel bojuje sedm šlechtických rodů o vládu a moc. Moc jednoho trůnu. Intriky jsou mezi nimi na každodenním pořádku. Přes všechny tyto vzájemné rozepře však mají i jednoho společného nepřítele. Bílé chodce neboli White Walkers v čele se zlověstným Nočním králem.

Johnnie Walker White Walker & Ginger

Ingredience:

  • 40 ml Johnnie Walker White Walker
  • 120 ml zázvorová limonáda
  • led
  • kůra citrónu a máta k dozdobení

Postup:
Do vysoké sklenice vložte led, zalijte jej whisky Johnnie Walker White Walker a zázvorovou limonádou. Sklenici ozdobte kůrou z citrónu a mátou.

Johnnie Walker White Walker Old Fashioned

Ingredience:

  • 60 ml Johnnie Walker White Walker
  • 10 ml cukrového sirupu
  • kapka Angostura Bitters
  • led
  • snítka rozmarýnu k dozdobení

Postup:
Do sklenice vložte několik kostek ledu, přilijte bitters a následně všechny ostatní ingredience. Lehce promíchejte a dozdobte snítkou rozmarýnu.

Produktový tip

Blend skotské whisky Jonnie Walker White Walker, kterou stvořil George Harper, zahrnuje hned několik symbolik seriálu Hra o trůny. V srdci tohoto inovativního blendu jsou single malt whisky z jedněch z nejsevernějších palíren Skotska, palíren Cardhu a Clynelish. Protože kam bílí chodci vstoupí, tam okamžitě vše zmrzne, je i tato whisky speciálním blendem, jež si nejlépe vychutnáte vychlazenou. Neobvyklá výše obsahu alkoholu, která činí 41,7 %, také není náhodná. Číslo 1 odkazuje na jeden trůn, kterého se snaží všichni zmocnit. Sedm pak na 7 království, jež o něj bojují. Chuťově vás whisky překvapí jemnými tóny vanilky, karamelizovaného cukru a lesního ovoce.

Samotný design lahve je pak naprosto fascinující. Na první pohled zaujme sněhově bílé provedení s výraznou změnou typického panáčka. Ten je oblečen do brnění a místo ikonické hole drží meč. To ale není vše! Když láhev namrazíte, díky speciální technologii inkoustu citlivého na teplotu vystoupí modré žíhování a slogan: „Winter is here“ neboli „Zima je zde.“

Limitovanou edici whisky Johnnie Walker White Walker o objemu lahve 0,7 l nyní můžete zakoupit za doporučenou cenu 999,– ve vybraných e-shopech, například na www.alkohol.cz či ve vybraných prodejnách.

Foto: HBO

Diskuze /14

Phoenix CZ

Správný vlastenec si k 8. sérii dá české pivo a ne ty jejich močky!

#7 Denyslayer
6.4.2019 | 15:11:20
mrkvotechna

nevím proč, ale Chodce si spíš asociuji s vodkou

6.4.2019 | 15:35:18
PateThree

No doufám, že to neskončí jak předpovídá reddit to by mě naštvalo a obzvlášť ten Locker nebo jak se tady jmenuje ten typek co má Baelishe v profilovce a furt tvrdí že bude sedět na trunu… By měl nakonec asi pravdu :D

6.4.2019 | 17:52:07
Phoenix CZ

Locker je troll, toužící po pozornosti. :) Netřeba reagovat.

6.4.2019 | 17:59:16
Rafan

Dávám přednost Irské 12 leté Tullamore a nebo 16 případně 10 leté Bushmills. Pokud jsem nevěrný a sáhnu po skotské, tak po 12 leté Glenfiddich.

6.4.2019 | 18:46:29
Sydney Ross

Taková reklama… Takové sklamání…

6.4.2019 | 22:29:22
Denyslayer

#1 Phoenix CZ: Flastenec xD xD xD Takže sledovat zahraniční seriály ti problém nedělá, ale whisky je strašnej problém? Tak si zapni Ulici nalij si sklenku nějaké české kvalitky, třeba od Likérky Drak, a nelez na tyhle škaredý nevlastenecký stránky. ;)

#10 Phoenix CZ
6.4.2019 | 22:48:07
Sctyri

Jop láhev mám doma už dost dlouho a za týden ji konečně otevřu! Ještě je skladem i v Česku.

6.4.2019 | 23:44:00
shootx

My fajnsmekri mame jasno – kofola a slaninove cibulove chips staci k serialu

6.4.2019 | 23:44:06
Phoenix CZ

#7 Denyslayer: Ulici, scénáristický odpad české kinematografie, ti laskavě přenechám, když to tady doporučuješ. ;) Mluvil jsem o whisky ne o seriálu. ;)

#11 Denyslayer
7.4.2019 | 12:33:51
Denyslayer

#10 Phoenix CZ: Psal jsi ve smyslu: „Co není české, není dobré.“. Já ti tedy doporučuji český seriál k tomu tvému českému pivku, když věci ze západu jsou pro tebe tak „fujky“. A „odpad české kinematografie“ je 99% všech českých filmů a seriálů. ;)

7.4.2019 | 13:53:50
Andrej7395

Whisky nejak extra nemusim, mohli dať radšej vodku. :-) Niektori fanušikovia by začali piť aj džús z hovna, keby je tam logo GoT :D

7.4.2019 | 13:56:18
Vlastakrabsova

Flašku jsem si ještě nekoupila, ale jako správný fanoušek jsem ji už aspoň pila. Whisky teda nesnáším, ale lahev je krásná. Když někdo bude mít dopito, klidně odkoupim jen lahev :D

7.4.2019 | 14:08:54
KaraSnowAllen

To bude to finále tak krušné, že budeme muset chlastat?

9.4.2019 | 17:08:33
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama