Minařík Racing úspěšně zahájil sezonu na Valašce

Barbora Vebrová, 6. dubna 2019, 13:25 Google+

Ve dnech 29. – 31. března se v okolí Valašského Meziříčí odehrál první podnik Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Pořadatelé Kowax Valašské Rally ValMez si pro posádky připravili náročnou trať, která se skládala ze 14 rychlostních zkoušek. Na startu závodu nechyběl ani slušovický tým Minařík racing, který se přes zimní pauzu pilně připravoval. Barvy tohoto týmu vezly vozech tři posádky, všechny závodily s Peugeotem 208 R2. Tři soupeři v rámci hodnocení Peugeot cupu, ale zároveň kolegové z jednoho týmu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Startovní číslo 37 bylo přiděleno dvojici René Dohnal – Roman Švec. Petr Gargulák s Petrem Hanzlíkem obdrželi startovní číslo 41 a Milan Obadal s Jaroslavem Novákem 60. Konkurence v Peugeot cupu byla veliká a všichni doufali, že posádky z Minařík racing budou bojovat o nejvyšší pozice. Nejlépe se tohoto přání držel René Dohnal se spolujezdcem Roman Švecem. Od začátku závodu se René s Romanem usadili na druhém místě v Peugeot cupu i mezi dvoukolkami. Výsledky se v průběhu soutěže neměnily, ztráta na prvního byla jednou menší, jednou větší. Změna přišla až na předposlední rychlostní zkoušce. Na druhém průjezdu RZ Bystřička Kamenec havaroval z prvního místa a dvojice Dohnal – Švec se dostali do vedení. Nyní jen zbývalo v poklidu dojet do cíle závodu a nevymastit žádnou chybu, což se povedlo. René s Romanem se v cíli mohli radovat z vítězství v Peugeot cupu, třídě 6 a také v kategorii dvoukolek. V absolutním pořadí se kluci umístili na 29. místě. „Moc mne mrzí, že Matěj havaroval. Zasloužil si Valašku vyhrát, protože jel skvěle. Ale rally končí až na cílové rampě a my jsme zvládli závod takticky dobře. Neměli jsme žádné technické problémy a všechno fungovalo. Jsme moc spokojeni, že jsme vyhráli na domácím závodě. Sezona pro nás začala nejlépe, jak mohla, což nás velmi těší. Na Šumavě snad na tento výsledek z Valašky navážeme.“ řekl v cíli spokojený talentovaný jezdec René Dohnal.

Za tým Lubomíra Minaříka startoval také Petr Gargulák se spolujezdcem Petrem Hanzlíkem. Slušovický jezdec ukázal, že se může srovnávat se špičkou dvoukolek, závod však ale nedokončil kvůli technické závadě. „Za cíl jsme si dali poznávat tratě Valašské rally a závod dokončit až do cíle. V průběhu soutěže jsme postupně zrychlovali, ale v neděli ráno na přejezdu k první rychlostní zkoušce jsme museli odstoupit. Přestala nám fungovat plynová klapka na našem Peugeotu 208 R2. V tu chvíli nás to hodně psychicky zmohlo, ale taková je prostě rally a díváme se vpřed. Chtěl bych poděkovat celému týmu a hlavně našim partnerům, kteří nás podporují. Nyní pracujeme na dalším startu a doufáme, že se nám to podaří a ještě vylepšíme naši rychlost,“ poznamenal Petr Gargulák.

Třetím zástupcem Minařík racing na Valašské rally byl Milan Obadal, navigovaný Jaroslavem Novákem. Obadal poprvé usednul do vozu kategorie R2 a hlavním cílem bylo se s novým autem sžít a závod dokončit. To se posádce povedlo a do cíle přijela na 5. místě v Peugeot cupu, 13. místě mezi dvoukolkami a 11. místě ve třídě 6. Absolutně dvojici Obadal – Novák patří 48. příčka.

Nyní na tým Minařík racing čeká první podnik rallysprint série. Domácí závod 25. Vančík rallysprint Kopná, se jede již 13. dubna. Slušovický tým vyšle do boje čtyři jezdce – Pavla Miku (Peugeot 208 R2), Milana Obadala (Peugeot 208 R2), Mojmíra Miku (Renault Clio Sport) a Michaelu Debnárovou (Renault Clio Sport).

Vytisknout

Diskuze: Minařík Racing úspěšně zahájil sezonu na Valašce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Boj Garguláka na Valašce předčasně ukončen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud