Na Opavské se tvoří kolony aut, a to i mimo špičku. Trpělivost bude potřeba mít až do konce roku. Zástupci Moravskoslezského kraje tvrdí, že stavební zásah už byl nutný. „Části Svinovských mostů už byly ve špatném technickém stavu,“ řekl náměstek hejtmana pro investice a finance Jaroslav Kania (ANO).

Na mostech a dalších částech jedné z nejdelších ulic v Ostravě už se pustili dělníci do práce. „Rekonstruuje se 2,2 kilometru silnice od křižovatky s ulicí 17. listopadu po křižovatku s Třebovickou ulicí a úsek na mostě přes železniční trať,“ dodal náměstek. Opravy budou stát více než 117 milionů korun.

Už v dubnu bude zahájena i rozsáhlá modernizace Orlovské ulice za 47 milionů. „To potrvá do července. Prosím řidiče o trpělivost, pochopení a samozřejmě také o zvýšenou pozornost, aby tu nedocházelo k nehodám,“ sdělil náměstek hejtmana pro dopravu Jakub Unucka.

Letní peklo

Pevné nervy ale budou muset mít řidiči hlavně v létě. Oznámena byla tříměsíční rekonstrukce křižovatky ulic Českobratrská a Sokolská třída poblíž ostravského magistrátu. „Realizace stavby je naplánována na období od června do září letošního roku,“ sdělila investiční náměstkyně primátora Zuzana Bajgarová.

Jedna z největších a nejfrekventovanějších křižovatek v centru Ostravy bude mít nové chodníky, proběhne úprava světel a vymění se zde kompletně trolejové vedení. Počítá se s částkou přes 21 milionů korun.

Na Nádražní se bude kopat zase

Zděšení jsou už teď obchodníci na Nádražní ulici, důležité dopravní tepně v centru. Před dvěma lety proběhla výměna plynovodů pod jejím povrchem a mnozí kvůli uzavřené ulici zkrachovali. Kopat se tu bude znova! Nyní se musí opravit vadné přípojky plynu.

„Má se jednat o úsek od ulice Českobratrské po zastávku Elektra, a to v několika místech. Zhotovitel musí vyřídit všechna povolení k zásahu do komunikací a chodníků včetně dopravních uzávěr,“ řekla mluvčí magistrátu Alena Vojkovská.

VIDEO: Ostravané nedávno vyjádřili nesouhlas s výstavbou další spalovny.