Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Petr ani Musil se na Grand Prix v Antalyi daleko nedostali

Na judistické Grand Prix v turecké Antalyi měli Češi v kategorii do 81 kilogramů hned dvojnásobné zastoupení. Ivan Petr však nepřešel přes úvodní kolo a Jaromír Musil přes druhé. Přímý přenos nabídne web ctsport.cz také v neděli od 16:00. Mimo jiné se v nejtěžší váhové kategorii představí také olympijský vítěz Lukáš Krpálek.

Judista Jaromír Musil (vlevo)
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Petr neuspěl proti Španělu Jose Mariu Mendielu Izquietovi. Zaskočilo ho brzké soupeřovo wazari. Přišlo ani ne po půl minutě boje. "Trochu jsem začal jančit a chyba byla na mé straně. Sklouznul jsem ke svému stereotypnímu judu, které prostě nefunguje," popsal Petr.

V závěru přišla navíc rozhodující chyba a Španěl zvítězil na ipon. "Musím udělat nějakou změnu," přiznal český judista směrem k dalším turnajům.

Se soupeřem z Pyrenejského poloostrova si naopak v prvním kole poradil Musil. V nastavení ukončil boj na tatami iponem. V dalším kole už ovšem skončil zápas s Brazilcem Eduardem Santosem v nastaveném čase opačně. "Je to zklamání, výsledek není dobrý," posteskl si Musil. "Kondičně jsem na tom byl maličko líp než on, ale asi koncentrace odešla," připustil.

Musil se v olympijské kvalifikaci pohybuje zatím na hraně postupu. "Body nesleduju, protože mě to stresuje. Doufám, že se ještě podívám na nějaký turnaj, který se počítá do prvního roku kvalifikace," uvedl.

"Jaromír Musil, pro mě nádherný výkon dneska. V prvním kole porazil Španěla, v druhém kole bohužel prohrál s Brazilcem, ale zápas vypadal krásně. V prodloužení bohužel prohrál. Takový zápas jsem od něj neviděl hodně dlouho," dodal Krpálek na adresu svého kolegy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články