Skončila jedna ze sociálních sítí, a to Google+

Měli jste účet na Google+? Pak už vám pravděpodobně nefunguje. Tato velká společnost upozorňovala své uživatele na to, že tato sociální síť bude zrušena. Nicméně alespoň dala prostor svým uživatelům stáhnout se své fotky nebo videa. Ty totiž by měly být také smazány.  Proč tomu tak vlastně je? Na to se podívejte.

Už je pohřben

Google + vznikl v roce 2011 jako reakce na sociální síť Facebook a své příznivce jistě měl, ale už neexistuje. Je konec a ti, kteří ho využívali, budou muset najít něco jiného. Už od úterý 2.4 by tak služba neměla fungovat a zálohovat data jste mohli pouze do pondělí 1. dubna. Možná jste nějakou změnu zaznamenali už dříve, když jste si chtěli založit profil. To už totiž nešlo už dva měsíce. Toto zrušení se ale týká těch, kteří žádné fotky na Google + nemají, ale pouze se přes něj přihlašují na webové stránky a do aplikací. Google tímto způsobem reaguje na:

  • ochranu uživatelů
  • nízkou aktivitu Google +

Ochrana osobních údajů, věčný strašák

Společnost Google se bála, že po té co se objevila informace o tom, že by mohla mít problém s ochranou osobních údajů, by přišla o dobré jméno, a proto raději sociální síť zrušila. Google+ byl poměrně oblíbený i když jiné sociální sítě ho samozřejmě předčili. Někteří tak o této sociální síti nevědí prakticky nic, jiní jsou zase nešťastný, že se síť zrušila, jelikož byla jejich oblíbená a neví, kterou jinou ji mají nahradit. Byl tak především pro ty, kteří Facebook odsuzovali, ale také se mu přezdívalo město duchů. Nu což, už nám nezbývá nic jiného, než se s koncem Googlu + smířit a orientovat se na jiné aktivity. Možná se také ale dočkáme nějaké novinky od této velké společnosti. Společnost Google ale tohle bere jako velký neúspěch. Není ale třeba házet flintu do žita, Google má hodně aplikací, které jsou používané a také oblíbené.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *