7. 4. 2019 11:41 − 1691× − 0

V Popradě už přijímají přihlášky na Rallye Tatry

Přesně měsíc zbývá do startu nejstarší automobilové soutěže na Slovensku.

Šestačtyřicátý ročník Rallye Tatry se uskuteční v termínu od 3. do 5. května 2019 s tradičním centrem v Popradě. Koncem března byl spuštěn na webové stránce www.sams-asn.sk systém elektronické přihlášky pro soutěžící a pořadatelé z AOS klub Poprad už evidují první přihlášené posádky.

Tatranská rally je premiérově zařazena pod hlavičkou Mezinárodní automobilové federace FIA do seriálu Zóny střední Evropy historických automobilů v rally 2019 (CEZ HA) a pojede se jako druhý podnik Mistrovství Slovenska v rally (MSR) a Mistrovství Slovenska historických automobilů (MSR-RHA). Vedle již zmíněných zápočtů je letošní ročník součástí těchto seriálů: Slovenský rally pohár (SRP), Rally legend (RL), Rallyškola (RŠ) a po Valašské rally vyvrcholí na slovenských silnicích Tatransko-Valašský pohár (TVP). Poprvé proběhne Rallye Tatry Legend (RTL-RHP), jedná se o rally pravidelnosti historických automobilů. Právě do této klasifikace přišla v závěru března první přihláška od posádky ve složení Kristián Jacko, Ján Krišanda na voze Volkswagen Golf GTI 16V. V rámci slovenského šampionátu se jako první přihlásila posádka popradského týmu STING Motorsport Richard Čech, Robert Čech na voze Ford Fiesta R5. Syn a otec Čechovi budou zápolit o body ve třídě 2. S předstihem dorazila i přihláška ambasadorů rally pod Tatrami špičkové české dvojice Ondřej Bisaha, Petr Těšínský s vozem Ford Fiesta R5 slovenského týmu KM Polčin Rally. Šestatřicetiletý Bisaha obhajuje v letošní sezoně titul v prestižním seriálu Central Rally Trophy (ERT) a vlastní národní prioritu ASN.

V rámci třídy 3 se již přihlásila česká dvojice týmu Rentor Racing ve složení Marek Vlček, Tomáš Plachý (Mitsubishi Lancer EVO IX) a dále domácí popradské duo Tibor Kovacs, Peter Dovalovský na šesté evoluci lanceru z týmu STING Motorsport. Pod Tatrami se pojede i první díl Slovenského rally poháru. První přihlášenou posádkou jsou bratři Jozef a Michal Vallušovi s vozem Renault Clio RS Ragnotti. Připomínáme, že uzávěrka přihlášek na letošní Tatry je stanovena na velikonoční neděli 21. dubna úderem půlnoci, přičemž s redukovaným vkladem již ve čtvrtek 18. dubna. Dodejme, že Rallye Tatry 2019 proběhne v novém modelu sobota a neděle. Trať měří celkem 448 km a obsahuje 12 rychlostních zkoušek na pěti úsecích v celkové délce 139 km.

Důležitá informace pro novináře, fotografy a kameramany. Na webové stránce www.rallyetatry.sk v sekci PRESS naleznete akreditační formulář, který po vyplnění odešlete na emailovou adresu info@rallyetatry.sk. Obratem vám zašleme potvrzení o přijetí, případně zamítnutí akreditace na akci. Tiskové středisko se bude nacházet v prostorách NTC Poprad (fotbalový stadion).

Další zpravodajský servis v rámci 46. Rallye Tatry 2019 přineseme v následujících tiskových zprávách. Uveřejněné budou postupně na oficiální webové stránce www.rallyetatry.sk a na facebookovém profilu tatranské rally.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!