Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Evakuaci několika desítek osob si v Rumburku vyžádal nález protitankové střely

Jednotka SDH Rumburk vyjížděla společně s Policií ČR, Městskou policií a kolegy ze stanice Varnsdorf k nálezu nevybuchlého granátu do ulice Vojtěcha Kováře v Rumburku.

Po příjezdu na místo zásahu, bylo zjištěno, že se jedná o protitankovou střelu. Ihned byl kontaktován pyrotechnik, který vyrazil z nedalekého Frýdlantu. A mohly začít bezpečnostní manévry, v okruhu 350 metrů byla provedena nutná evakuace dvou desítek lidí a byla uzavřena příjezdová cesta.

Přivolaný pyrotechnik potvrdil protipancéřovou střelu, která ve své době měla za úkol proniknout do tanku a až pak vybouchnout, po předání instrukcí si místo převzal a střelu odvezl na místo, kde ji mohl bezpečně zneškodnit. Jednotka se mohla vrátit zpět na základnu.

Chtěli bychom apelovat na občany převážně na rodiče dětí, aby své ratolesti informovali o tom, že není dobré jakýkoliv podezřelý nález brát sebou domu a rozhodně je lepší ihned kontaktovat linku 158. Je lepší když složky IZS vyjedou třeba k nálezu rezavé trubky, než kdyby došlo k nějakému neštěstí.

Hasiči Rumburk
www.hasicirumburk.cz
Sdílet