O sektě Falun Gong

08. 04. 2019 | 08:31
Přečteno 5111 krát
Reaguji na článek senátora Pavla Fišera o Číně, která nabízí plod, který má v sobě červa. Zmiňuje se v něm, že obdržel petici, podepsanou skoro 40 tisíci našich občanů, odsuzující páchání násilí na členech hnutí Falun Gong. Dokonce jim jsou údajně odebírány orgány pro transplantace.

Na úvod, co si o podobných hnutí myslím: Na začátku je vždy člověk, který chce něco změnit. Někdy se mu to i na čas podaří. V historii to byl například Lenin se Stalinem či Hitler, v současnosti to jsou někteří začínající politici. V Číně vládne v osmdesátých letech minulého století tvrdou rukou komunistická strana. Té jako všem komunistům je trnem v oku jakékoli náboženství a doufá, že postupně generaci mladých lidí tak ideologicky zpracuje, že jim bude náboženství cizí. Ale z nějakého neznámého důvodu lidé po nějaké formě duchovna prahnou a tak se objeví posel, který jim to potřebné duchovno dodá.

Cituji wikipedii:
Zakladatel hnutí Li Chung-č' se narodil 13. května 1951. Podle čínského režimu, který hnutí Fa-lun-kung pronásleduje od roku 1999, své datum narození zfalšoval, údajně proto, že je přisuzováno narození Gautama Buddhy. (Přesné datum narození Gautama Buddhy však není známo.) Na svých přednáškách Li Chung-č' prohlášení čínského režimu označil jako „pomluvu“ a prohlásil: „Nikdy jsem neřekl, že jsem Šákjamuni. Jsem jen obyčejný člověk.“ Dále o sobě říká, že byl ve svém mládí vyučován několika mistry škol buddhismu a taoismu, kterým také přisuzuje mystické schopnosti. Od roku 1984, údajně společně se svými učiteli, začal vytvářet metodu pro zušlechťování těla a mysli, kterou po dokončení všech příprav v roce 1989 nazval Fa-lun-kung. Li Chung-č' zaregistroval Fa-lun-kung u vládní Asociace pro výzkum čchi-kungu. Veřejnosti byla tato čchi-kungová metoda poprvé představena roku 1992 v severozápadní Číně ve městě Čchang-čchun samotným zakladatelem „mistrem“ Li.

Od smrti své milované ženy mi přibyla alergie na neměřitelnou energii, jakou je například „životní“, které Číňané říkají „čchi“. Také na pojem „celostní“ čili „holistický“ jakou je zase celostní medicína, která mou ženu připravila o život.

Pak se začaly v Číně dít nevídané věci. Tato metoda se změnila v hnutí a to oslovilo miliony občanů včetně některých členů politbyra komunistické strany a tak tato šlápla na brzdu. Lidé ať si cvičí, ale na zušlechťování mysli lidu je tady ona! Mělo to za následek, že si tím hnutí udělalo dobrou mezinárodní propagaci a tak se jeho praktiky rozšířily po celém světě a celosvětové hnutí New Age ho s nadšením přijalo mezi sebe. Praktikuje se i v naší republice.

Z jeho českých webových stránek cituji:
Co je Falun Gong nebo Falun Dafa?
Falun Gong (Fa-lun Kung), také známý jako Falun Dafa, je prastará metoda (moje poznámka: od roku 1992) zušlechťování těla a mysli, která pochází z Číny. Metoda zahrnuje pomalé a jemné cvičení a meditaci. Cvičení se dá snadno naučit a je příjemné. Každý se ho může naučit bezplatně. Základem Falun Gongu je duchovní růst člověka, založený na zlepšování vlastního morálního charakteru a vnesení principů pravdivosti, soucitu a tolerance do běžného života na základě studia a četby knih Falun Gongu. Vlivem cvičení současně dochází např. k pročištění organismu a zvýšení energie člověka.
Co je cílem praktikování Falun Gongu?
Různí lidé začínají praktikovat s různými cíli. Někteří si přicházejí zlepšit zdraví, jiní se chtějí zbavit stresu, dosáhnout emoční vyrovnanosti nebo načerpat více energie. Další lidé hledají odpovědi na otázky týkající se smyslu života. Nejvyšším cílem praktikování Falun Gongu, jak je uvedeno v knize Zhuan Falun, je dosažení osvícení a duchovní dokonalosti neboli návrat k vlastnímu původnímu, pravému já.
Co mi praktikování Falun Gongu přinese?
Praxe lidem přináší uvolnění, zlepšení fyzického i duševního zdraví, zmírnění stresu, zvýšení energetické úrovně, vnitřní harmonii a hlubší pochopení otázek týkajících se smyslu života, vesmíru a sebe sama.
Může praktikování Falun Gongu vyléčit nemoci, jako je třeba rakovina?
Mnozí lidé, kteří trpěli různými těžce léčitelnými i tzv. „nevyléčitelnými“ nemocemi se uzdravili poté, co se začali opravdově věnovat Falun Gongu. Léčení ale není cílem Falun Gongu, spíše „vedlejším produktem“.
Je Falun Gong qigong (čchi-kung)?
Cvičební systém Falun Gong lze zařadit mezi takzvané qigongy (čchi-kungy), což je všeobecný pojem pro systémy čínských energetických cvičení, která slouží k upevnění zdraví, dosažení dlouhověkosti a získání vnitřní harmonie a celistvosti. Falun Gong však nezůstává pouze v této rovině, ve svém učení poskytuje vhled do mnoha věcí, které byly dodnes pro lidstvo tajemstvím, a vyučuje všeobecně platné vesmírné zákony.

Mou ženu mělo uzdravit za mými zády praktikování reiki, maskované docházením na lékařem doporučené masáže. Takže mne dorazilo na týž webových stránkách tvrzení, že:
Poté, co se začali věnovat Falun Gongu, se zcela vyléčilo 58,5 % praktikujících, u 24,9 % praktikujících se jejich zdravotní stav zlepšil výrazně a u 15,7 % lidí částečně. V celkovém součtu tedy zaznamenalo jakékoliv zlepšení zdraví 99,1 % dotázaných (kteří uvedli, že před praktikováním trpěli nemocí/nemocemi). Odhaduje se, že tito dotázaní ušetřili dohromady na zdravotních výdajích za rok více než pět milionů dolarů.

Asi by to chtělo infiltraci několika chronicky nemocných skeptiků či reportérů ČT, aby to zlepšení zdravotního stavu potvrdili.

Zatím, co se religionisté celého světa přou, zda je hnutí podobně jako lidé věřící na reiki sektou či ne, Čína si s jeho přívrženci musí poradit. Stejně tak, jako to římská říše musela udělat svého času s křesťanstvím. Zvolila originální řešení – přijala ho a to Evropu uchránilo před zmatky, protože by se říše, království, knížectví, národy i rody mezi sebou pro své bohy mydlili, jako to v současnosti dělají příznivci Sparty a Baníku. Ale Falung Gong se nedá přijmout, nemá žádnou strukturu. Tak asi čínští komunisté zvolí vyhánění čerta ďáblem a uznají právo papeže jmenovat biskupy a nebudou bránit šíření křesťanské víry. Ať mají doma Číňané nějaké duchovno! Církev má strukturu a do politiky se neplete. Vyřeší to i problém podzemní katolické církve a tak její příslušníci vyjdou na povrch a ti, kteří u nás dostali azyl, se rádi vrátí domů. Zkušenosti čínských soudruhů jak si poradili s Falun Gong, nám pomůžou, až budeme muset časem zvládnout naše New Age, jejichž příslušníkům se trefně říká „sluníčkáři“. Přibývají a přibývají…..

Na odebírání orgánů příslušníkům hnutí Falun Gong nevěřím. Ještě před patnácti lety světový tisk velmi často uveřejňoval očitá svědectví lidí, kteří spatřili UFO. S nástupem mobilních telefonů s fotoaparátem a později kamerou je tomu konec. Natočit tajně odebírání orgánů by nemělo být problémem a autorovi by v USA přineslo jmění, kterého by si se změněnou identitou užil. Pokud by se zjistilo, že je to podvrh, asi by si doma užil odebrání orgánů.

Takže závěrem: Hnutí Falun Gong je nebezpečnou sektou a sekty, jak známo, vymývají svým členům mozky. Moje smutná zkušenost.

Dodatek 10. 4. 2019 ve 14.40 hod.: Je mi v diskuzi fanatikem z této sekty doporučováno článek smazat. Smažu ho v okamžiku, kdy bude vědecky dokázána existence energie čchi. Za odebírání orgánů členům sekty se omluvím, až bude natočen nezpochybnitelný autentický záznam potvrzený americkou CIA.


Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy