8. dubna 2019 • 15:20

Čistka na střídačkách. V NHL vyhodili tři trenéry, Florida už má náhradu

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva skončila základní část a tři trenéři jsou bez práce. Na Floridě po dvou letech končí Bob Boughner, v Buffalu po stejně dlouhé době Phil Housley a Los Angeles opouští Willie Desjardins, který se týmu ujal na počátku listopadu po odvolání Johna Stevense. Florida už ohlásila i náhradu, na střídačku se postaví Joel Quenneville, jeden z nejúspěšnějších koučů v NHL.



Před rokem "Panterům" utekl postup do bojů o Stanley cup o jediný bod, tentokrát o dvanáct. Boughner byl odvolán po sobotním posledním zápase sezony, kterým byla domácí porážka s New Jersey 3:4 v prodloužení.

"Nenaplnili jsme očekávání a za to musíme nést odpovědnost. Tohle je nezbytný první krok pro náš mladý tým, pokusíme se najít zkušeného trenéra, který nás posune kupředu," oznámil generální manažer Doug Tallon.

Osmačtyřicetiletý Boughner měl na Floridě ještě rok smlouvu. Doplatil však na vysoké ambice klubu, který se za posledních 18 let dostal do play off NHL jen dvakrát.

Generální manažer Dale Tallon v pondělí oznámil, že angažuje Joela Quenneville. Toho už zaměstnal v roce 2008 v Chicagu, s kterým Quenneville poté v letech 2010-2015 získal třikrát Stanley Cup.

Vedení klubu si od bývalého dlouholetého obránce NHL Quennevillea slibuje, že tuto sérii ukončí. Díky 890 výhrám je druhým nejúspěšnějším trenérem historie ligy hned po legendárním Scottym Bowmanovi a jedním z jedenácti koučů, kteří získali minimálně tři Stanley Cupy.

Quenneville byl bez angažmá od loňského listopadu, kdy byl po deseti letech v Chicagu po špatném vstupu do sezony propuštěn.

Buffalo dál čeká...

Housleyho Buffalo čeká na účast v play off NHL už osm let. Zlomit černou sérii mu letos nepomohl ani Vladimír Sobotka.

Sezona pro Buffalo skončila sobotní drtivou výhrou 7:1 v Detroitu, jenže ta už nic nezměnila na tom, že tým obsadil 13. místo ve Východní konferenci. Pětapadesátiletý Housley na začátku kariéry patřil k hvězdám Sabres a jako obránce za ně odehrál osm let.

Kings skončili v tabulce Západní konference NHL poslední a po zisku Stanley Cupu v roce 2014 budou potřetí chybět v play off.

Dvaašedesátiletý bývalý trenér kanadské reprezentace Desjardins před losangeleským angažmá vedl tři roky Vancouver, s kterým se do vyřazovacích bojů dostal jednou. "Nového kouče hledáme," uvedl generální manažer klubu Rob Blake. Zájem je prý o Todda McLellana.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud