Skuhravý: S Holendou to budeme muset řešit, ale dokážu ho pochopit

Skuhravý: S Holendou to budeme muset řešit, ale dokážu ho pochopit

Dukla zůstala na posledním místě tabulky i po sedmadvacátém kole. Ve výsledkově nepovedeném domácím duelu s vedoucí Slavií (1:5) však obdržela třetí červenou kartu v řadě, což už se nezdá být náhodou...

Že by se na Julisce začala projevovat psychika? Zkušený Jan Holenda tentokráte opouštěl plochu v 87. minutě  za průběžného stavu 1:4. "Jako hráč jsem hrál o záchranu a vím, že to není úplně jednoduchá situace. U Jana Holendy mě červená karta mrzí proto, že proti Opavě a i proti Slavii odehrál výborné zápasy. Samozřejmě je to určitě míra frustrace. Budeme to muset řešit, ale na druhou stranu to dokážu pochopit," vyprávěl na stránkách idnes.cz hlavní kouč dejvického výběru Roman Skuhravý.

Jak zvládá nápor v podobě tuhého boje o záchranu například dvacetiletý mladík z Pobřeží slonoviny Mohamed Doumbia, jenž v této sezoně nasbíral 12 ligových startů? "Zabrzdilo ho zranění, čtyři měsíce měl problémy se zády. Je to typ fotbalisty, kterému je jedno, jestli hraje proti Slavii, nebo jestli hraje na písku. Prostě Doumbia hraje fotbal. Samozřejmě mě trochu mrzí situace před třetím gólem, protože tam byl špatně, ale to je proto, že je pořád mladý. Ale on je jeden z těch hráčů, kteří způsobu hry, jakým se chceme prezentovat, věří," pokračoval na portálu idnes.cz čtyřiačtyřicetiletý kormidelník, jenž vedl v minulosti i Jablonec, Varnsdorf a Opavu.

Do konce základní části čekají Duklu těžké zápasy s Jabloncem, Mladou Boleslaví a Plzní, Poslední příčku by tak papírově nemusela opustit ani před startem nadstavbové části. "Naší hlavní motivací je samozřejmě se zachránit, protože na to máme. To, co jsme předvedli se Slavií, a teď kašlu na výsledek, mělo parametry," uzavřel sebevědomý šéf Hanouska, Rady, Podaného a spol.