OBRAZEM: V Rumburku byla nalezena nevybuchlá protitanková střela. Dvě desítky lidí byly evakuovány
zdroj: www.hasicirumburk.cz
Děčín

Rumburk - V sobotu v půl šesté odpoledne vyjížděla jednotka rumburských hasičů společně s Policií ČR, městskou policií a kolegy ze stanice Varnsdorf do ulice Vojtěcha Kováře k nálezu nevybuchlého granátu. Po příjezdu na místo zásahu, bylo zjištěno, že se jedná o protitankovou střelu.

Ihned byl kontaktován pyrotechnik, který vyrazil z nedalekého Frýdlantu. A mohly začít bezpečnostní manévry, v okruhu 350m byla provedena nutná evakuace dvou desítek lidí a byla uzavřena příjezdová cesta.

0804nalezstrely1

0804nalezstrely2

Přivolaný pyrotechnik potvrdil protipancéřovou střelu, která ve své době měla za úkol proniknout do tanku a až pak vybouchnout, po předání instrukcí si místo převzal a střelu odvezl na místo, kde ji mohl bezpečně zneškodnit. Jednotka se mohla vrátit zpět na základnu.

0804nalezstrely3

0804nalezstrely5

Hasiči by chtěli apelovat na občany převážně na rodiče dětí, aby své ratolesti informovali o tom, že není dobré jakýkoliv podezřelý nález brát sebou domu a rozhodně je lepší ihned kontaktovat linku 158. Je lepší když složky IZS vyjedou třeba k nálezu rezavé trubky, než kdyby došlo k nějakému neštěstí.

0804nalezstrely6

0804nalezstrely7

7x foto zdroj: www.hasicirumburk.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru