A vy jste kdo? Karel Hruša, který jako funkcionář slouží českému fotbalu

Každoročně než jsou představiteli Fotbalové asociace České republiky předány hlavní ceny Václava Jíry, převezmou podobná ocenění zpravidla po třech z každého kraje osobnosti regionálního fotbalu z řad trenérů, funkcionářů, rozhodčí, ale hlasatelů a kronikářů, kteří se desítky let věnují fotbalu. Mnozí z nich se narodili v první polovině minulého století.

SportovníListy.cz byly na místě děje...





Jedním ze tří desítek krajských fotbalových osobností je i Karel Hruša, jehož na ocenění navrhnul Krajský fotbalový svaz Vysočina.

Karel Hruša  se ve fotbalovém prostředí na okrese Havlíčkův Brod  pohybuje přes padesát let. Býval předsedou i sekretářem fotbalového klubu Kovofiniš Ledeč nad Sázavou, kde býval nezaměnitelným moderátorem při domácích fotbalových zápasech.

Působil i v sousedním SK Kožlí. V současnosti je předsedou Revizní a kontrolní komise OFS Havlíčkův Brod. V letošním roce, konkrétně v listopadu, oslaví pan Hruša osmdesátiny.

Při převzetí ceny mu moderátoři programu půjčili na chvíli mikrofon a tak se diváci slavnostního předávání dozvěděli, že před i po utkání a také o přestávce Karel Hruša zajišťuje zábavu diváků, kteří tak mají trochu v jiném prostředí klasickou diskotéku.

"Podívám se do hlediště a vím, co mám pustit do reproduktorů," vysvětlil počínání hlasatele i dramaturga hudebního doprovodu na fotbalovém hřišti.

"Pustím i dechovku, když vidím v hledišti fotbalového stadionu většinu lidí staršího věku, kteří tu dechovku mají rádi," má jasno Karel Hrůša.



SportovníListy.cz rovněž napsaly:



Ceny Václava Jíry 2018: Rostislav Vojáček, Jaroslav Dudl, Václav Boreček a Karel Zuska

(ps, SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)