V sobotu se v Plzni konalo MČR v běhu na 100 km.

Mezi muži zvítězil v osobním rekordu Ondřej Velička – 7:18:32.

Potřetí v řadě vybojoval druhé místo Dan Orálek časem 7:43:51.

Marek Jirásek skončil s časem 7:47:38 třetí.

V kategorii žen obhájila loňské vítězství Radka Churáňová, která zvítězila časem 7:37:32, na druhém místě skončila Lenka Horáková 8:55:36 a na třetím místě pak Michaela Dimitriadu časem 9:35:27.

„Příprava byla dlouhá a náročná, vše jsem směřoval jen na dnešní den. A ono to vyšlo. Dneska jsem v osobáku vybojoval svůj druhý titul mistra ČR na 100 km. Jsem unavený, ale nesmírně šťastný. Moc děkuji rodičům za skvělý support, bez nich by to takto nedopadlo. A samozřejmě děkuji trenérovi Pavlovi Novákovi, který mě výborně připravil. Mám velkou radost a motivaci do dalšího běhání,“ řekl svým fanouškům na Facebooku vítězný Velička.

„Včerejší výlet do Plzně s Radkem Brunnerem a Petrem Válkem beru jako celkem povedený. Kdo by nechtěl strávit sobotu v parku s mnoha známými běžci, se spoustou jídla a pití, za krásného počasí a s hudbou. Takový pěkný sportovní mejdan. Ale byl moc dlouhý a ještě dnes mě z něj bolí celé tělo. Čekala jsem od sebe víc, ale nakonec jsem byla šťastná, že jsem v cíli,“ řekla mistryně republiky Churáňová.

Celkem na start nastoupilo 60 ultramaratonců (51 mužů a 9 žen).

Počasí bylo příznivé, ráno 10 stupňů a odpoledne až 17 stupňů, slabý vítr a téměř jasno.

Odpoledne pak ultramaratonce doplnili běžci na maraton, půlmaraton a 10 km.

Výsledky