Zidane se vrací na místo činu, syn Ščasného sní o české lize i Král jako sešívaná raketa! Vše v Hattricku

Zidane se vrací na místo činu, syn Ščasného sní o české lize i Král jako sešívaná raketa! Vše v Hattricku

Nekompromisní nálož fotbalového čtení, kterou můžete znát už více než dvě dekády pod jménem Hattrick, napsal svou další papírovou kapitolu již ve čtvrtek 11. dubna 2019. A co vše se na jeho stránkách za pouhých 79 korun servíruje v dubnovém čísle? 

– INTERVIEW: RAKETA, KTERÁ PŘILETĚLA DO PRAHY Z BRNA! Ještě začátkem února nevěděl, jestli si za Slavii po svém návratu z Teplic vůbec zahraje. Nejprve tento stoper či defenzivní záložník v červenobílém dresu paběrkoval na hřišti jen pár minut. Pak nastoupil nečekaně v záloze v odvetě šestnáctifinále Evropské ligy v Genku (4:1) a zazářil, v osmifinále v Seville už vstřelil klíčový, byť šťastný, gól. A koncem března si zahrál v závěru utkání s Brazílií (1:3), protože ho trenér Šilhavý nominoval v jeho pouhých dvaceti letech do národního týmu. Alex Král!

– PŘÍBĚH: JAK „NESKUTEČNÝ“ COUTINHO „MOTAL“ ČECHY! Byla noc. Čas na digitálních hodinách pražského Letiště Václava Havla už začínal dvojkou a brzy se měl přehoupnout na trojku. V příletové hale ospalého Terminálu 3 mlčky postával jen hlouček českých fanoušků ve žlutých dresech, kteří netrpělivě vyčkávali brazilskéfotbalisty. Ti se za malou chvilku skutečně objevili a on byl mezi nimi! O koho jde? Jasně, o Philippe Coutinha, šestadvacetiletéhozáložníka slavné Barcelony a přiabsenci Neymara pravděpodobně největší hvězdu Brazílie.

– HISTORICKÁ PŘÍLOHA: 30 LET FOTBALOVÉ SVOBODY – II. DÍL. Magazín HATTRICK tímto číslem pokračuje v třídílném seriálu k třicátému výročí Listopadu 1989 nazvaný „Třicet let fotbalové svobody“. V jeho druhém díle se věnujeme období let 1998 až 2007 a chybět nebude například slavný bronz na ME v Portugalsku, zlatý triumf lvíčat, účast na mistrovství světa v Německu nebo velká úplatkářská aféra. Co všechno v historické příloze najdete?

  • Léta 1998 až 2007 v českém fotbale
  • Bronz na EURO 2004 v Portugalsku
  • Pavel Nedvěd a jeho Zlatý míč France Football 2003
  • Česko mistrem Evropy do 21 let v roce 2002
  • Poprvé a zatím naposledy na MS 2006 v Německu
  • Velká úplatkářská aféra v letech 2004 až 2005
  • Slavné příběhy a fakta

– INTERVIEW II: ČTYŘI PENALTY NA ÚVOD. Velmi hekticky začalo zkraje letošního roku první zahraniční angažmá brněnského odchovance Václava Hladkého. Z Liberce vyslyšel volání skotského prvoligového klubu St. Mirren, s nímž podepsal kontrakt do konce května 2020. I přesto, že na námluvy do těsného sousedství Glasgowa třikrát letěl, po podpisu smlouvy a při stěhování sedl sám do vlastního auta a za jeden den si to sám odřídil až do Skotska. Brzy poté chytal proti Rangers. Tři ze čtyř gólů mu tam slavný klub šoupl z penalt, a to ještě jeden pokutový kop neproměnil. „Na takový zápas do smrti nezapomenu,“ říká.

– 4 PLAKÁTY DLE PŘÁNÍ ČTENÁŘŮ – mezi zástupci české Fortuna:ligy tentokrát nechybí PETER OLAYINKA v barvách Slavie Praha ani ADAM HLOŽEK v dresu Sparty Praha, těšit se můžete i na hvězdy ze zahraničí – EDEN HAZARD z londýnské Chelsea a COUTINHO v barvách Brazílie.

– 2 TÝMOVÉ PLAKÁTY – jako bonus nechybí ani dva týmové plakáty, a sice REPREZENTACE ANGLIE (soupeř Česka v kvalifikaci na ME 2020) a REPREZENTACE BRAZÍLIE (náš nedávný soupeř v Edenu a pořadatel CopaAmérica 2019).

– TÉMA: DOKONALÉ MANŽELSTVÍ ZIZOUA A REALU. Nemusel si nic dokazovat. Ukočíroval mančaft svéráznýchhvězd a vtiskl mu tvář. Svedl to, co žádný fotbalový trenér před ním. Obhájil titul z Ligy mistrů a poté navrch triumfoval ještě do třetice. Španělskou metropoli loni opouštěl coby milovaný idol, na vrcholu, jako král. Bourbonz Alžíru. Přesto 11. března 2019, necelých tři sta dní (přesně 284) po svém odchodu, opět stál za bílým pultíkem se světoznámým znakem a v antracitovém saku vysvětloval,proč se do Realu Madrid vrátil. Pro zvídavé reportéry měl ZinédineZidane prostou odpověď: „Cítím se tady doma.“

– INTERVIEW III: SNÍM O ČESKÉ LIZE. Ščasný. To jméno mluví za vše a je spojené s fotbalem. Michal mu propadl stejně jako otec Zdeněk, současný kouč Sparty Praha, nebo sestra Pavlína, nedávno nejúspěšnější česká fotbalistka. Ale Michal jde vlastní cestou, která ho na konci hráčské kariéry zavála na Slovensko. Od ledna letošního roku vede jako hlavní kouč Spartak Trnava poté, co jeho šéf v zimě kvůli potyčkám s fanoušky odešel. Nejen o nich, ale i rozdílech v českém a slovenském fotbalu či vztahu s otcem mluví Michal Ščasný v rozhovoru pro magazín HATTRICK.

– ANALÝZA: JARNÍ ZRCADLO REALITY. Česká fotbalová reprezentace na jařepředstavila svoji verzi s označením 1.8. Tedyvlastně 1:8. Přesně takhle brankově dopadl střet s vyspělým fotbalovým světem. Anglie nasázela ve Wembley ustrašeným českým chasníkům pět kousků, Brazílie pak v Edenu „jenom“ tři, ale zase jí na to stačil pouhý poločas. Řečeno slovy klasika: český fotbal v reprezentačním balení se podíval do zrcadla své současné reality.

– DVOJROZHOVOR: BRANKÁŘI V „DŮCHODU“.Celý svět je zná pod přezdívkami Sepp a Toni. Přestože se správně jmenují Josef Dieter „Sepp“ Maier a Harald Anton „Toni“ Schumacher. Ano, to jsou ti dva němečtí brankáři. Nedávno oslavili 75., resp. 65. narozeniny. A nadále požívají v Německu neobyčejného respektu, vždyť oba jsou mistry Evropy, Sepp i mistrem světa. A právě na Seppa Maiera si dodnes vzpomenezřejmě každý český fotbalový fanoušek, protože právě jeho překvapil Antonín Panenka v penaltovém rozstřelu ve finále mistrovství Evropy 1976 v Bělehradu svým obloučkem.

– INTERVIEW IV: OBA S TÁTOU FANDÍME SPARTĚ. Zpěvák a herec Adam Mišík (21 let) je sparťan. Jako malému klukovi mu fotbal šel. Hrál ho závodně a dodnes si rád zahraje. Třeba v mužstvech Real Top Praha nebo Amfora. Jenže úspěch v umělecké branži mu ubírá čas, takže se z něj stává víc divák a fanoušek. Pochopitelně má i své sportovní hrdiny, k nimž vzhlíží. Hádejte, jaké?

– SERIÁL: FOTBALOVÉ HYMNY – 7. ČÁST. Hymna Ligy mistrů. Každého fotbalistu, který ji jako přímý aktér zažil, při jejím poslechu mrazilo. Jednak, probojovat se do nejprestižnější evropské fotbalové soutěže se jen tak někomu nepodaří, a pak – hymna Ligy mistrů je krásná. Jejím základem se stal song ZadokthePriest (Král Sádok), zkomponovaný už v roce 1727.

– POVÍDKA: REPRE SRAZ S NADHLEDEM. Čeští fotbalisté podlehli mediální masáži o výjimečnosti zápasu s Brazílií a úvod kvalifikace o EURO ve Wembley pojali jen jako přípravu nato, co přijde v úterý. Šilhavý nechystal odhalit své trumfy a jeho hráči se zase nechtěli příliš unavit nebo nedej bože zranit, aby nepřišli o tu velkou slávu…

– INTERVIEW V: RODINNÉ PUTOVÁNÍ ZA FOTBALEM. Bylo, nebylo. Za devaterohorami a devatero řekami… Tak nějak by skutečně mohla začínat pohádka O Jurijovi. Ve třech letech jeho a sestru Alenu převezli rodiče ruské národnosti z Kazachstánu do Česka. Od Sušice přes Viktorii Plzeň se „vykopal“ až do obrozeného Slovanu Bratislava.Jurij Medveděv, nyní dvaadvacetiletý pravý obránce, bývalý mládežnický reprezentant Česka do 18 či do 19 let. V rozhovoru pro magazín HATTRICK vypráví o pozoruhodné rodinné pouti za lepším životem, o tom, jak jevděčný rodičům za odvahu, ale i o tom, že mohl být ve Spartě či Slavii.

– HATTRICKÁŘ: Kdo je přeceňovaný, kdo podceňovaný? A kdo je frajer a zbabělec? Řeč dojde i na vtip a citát měsíce, těšit se můžete i na ty nejzajímavější události.

Pokud si jej chcete předplatit na celý rok, stojí to jen 690 korun! Ušetříte ročně 100 Kč. Dvouleté předplatné pak pouze za 1280 korun! Využít můžete rovněž naše SMS předplatné. A pro nejrychlejší předplatitele magazínu HATTRICK máme i jeden dárek zdarma: kniha „TOMÁŠ ROSICKÝ: MALÝ MOZART“ od Romana Smutného. Více na fotbal.hattrick.cz a www.send.cz.