IFBB Elite Pro Nafplio 2019: ONDREJOVIČOVÁ, OBOŘIL i ZEMANOVÁ úspěšní!

IFBB Elite Pro Nafplio 2019

IFBB Elite Pro má za sebou první soutěž roku 2019. Hned od začátku sezóny dostali šanci závodit závodníci většiny kategorií, čehož využilo početné pole českých i slovenských závodníků. Kromě světové šampionky Adély Ondrejovičové nastoupili ke svým soutěžím také Tomáš Kašpar, Milan Obořil, Veronika Zemanová, Petr Bílek, Lumír Štefek a Jana Stöckelová.
Největšího úspěchu dosáhla a své 9. vítězství v řadě vybojovala Adéla Ondrejovičová. Adéla tak hned na úvod roku potvrdila, že šampionka je tu a každý, kdo ji bude chtít porazit, to bude mít složité. Slovensko má dlouhé roky v Adéle vynikající reprezentantku, vždyť opakovaně závodila na Olympii! Ale až poslední rok udělal z Adély opravdovou hvězdu, které se musí obávat soupeřky z celého světa. Ty si totiž brousí zuby právě na Slovenku, kterou budou chtít porazit, i kdyby to mělo být o jediný bod.
Adéla se k závodu vyjádřila následovně: „Súperky stále pribúdajú keďže už je to další rok čo existuje elite tak som nevedela čo má čaká. Vždy je ťažšie obhájiť ako vyhrat. Za najväčšiu súperku som pokladala francúzsku Sidibe ale prišla bez formy a skončila až piata. Keďže arnold je až 4 súťaž najlepsiu formu by som chcela načasovať tam uvidíme ako to vyde. Ešte som nevidela moc fotiek iba vo veľmi nízkej kvalite alebo z vyhodnotenia tak neviem povedať ako to budem robiť ďalej.“
V Open svedli souboj Milan Obořil a Tomáš Kašpar. Tomáš ví moc dobře, jaké je to v Elite Pro vítězit, ale tentokrát byl Milan nad jeho síly. Milan Obořil s postupem let nastupuje estetičtější a líbívější, což se v kulturistice nestává moc často. První profesionální vítězství mu však uteklo. Nad jeho síly byl totiž Volodymyr Byruk, který Milana výrazně určitě nepřevyšoval, na vítězství to ale v očích rozhodčích stačilo. Souboj o 2. místo byl těsný a Milan jej musel uhájit také v souboji s Polákem Kołodziejczykem, který měl nakonec stejné body, jako Tomáš Kašpar.
V bikinách zabodovala Veronika Zemanová. Skončila druhá a těžila z toho, že rozhodčí preferovali osvalenější bikinky. Pro Veroniku jde o velice slibný start v IFBB Elite Pro, do kterého vstupuje po velice dobré kariéře v amatérské IFBB.

Kulturistika Open

1. Volodymyr Byruk
2. Milan Obořil
3. Andrzej Kołodziejczyk
4. Tomáš Kašpar
5. Omar Pellejero

TOP 3

Bodyfitness

1. Adéla Ondrejovičová
2. Tatiyana Pudovkina
3. Marina Chamoun
4. Ipek Altun
5. Sidibe Khoudiedji
6. Jana Stöckelová
7. Marta Alesiunaite
8. Giusy Abbate
9. Lourdes Quintero
10. Serena Coltellaro

Adéla Ondrejovičová

Classic physique

1. Serhii Danilets
2. Marcel Przyszlak
3. Adrian Cyronek
4. Vladimir Jovanovic
5. Aristide Mbomni Tiam
6. Jesus Rodal
7. Lumír Štefek
8. German Pastor
9. Deividas Dubinas
10. Tamazi Bochorishvili
11. Konstantinos Stefanidis

TOP 3

Bikini Fitness

1. Ramona Žiauberytė
2. Veronika Zemanová
3. Karina Gavrikova
4. Ivanna Escandar
5. Darya Sitdzikava
6. Brigitta Bekefi
7. Renata Nowak Polsko
8. Carina Peitler

Mens physique

1. Dmytro Voievodchuk
2. Mahmoud Elmawardy
3. Jetmir Goqi
4. Denis Romanov
5. Daniel Garrido
6. Aleksandr Perminov
7. Petr Bílek
8. Jean Desulme
9. Dimitrios Drakos
10. Dexter Simon
Alejandro Canizalez
Mohammad Khattab
Igor Jevtic
Ventsislav Georgiev
Paulo Nunes
Bilal Fakir
Enrique Gutierrez
Maxim Teslya
Marcel Treichler
Yasin Sahin

Wellness

1. Angela Borges
2. Carina Marques
3. Natalia Lesukova
4. Alaura Galeru
5. Urania Politis