Prostory s velkými pračkami a sušičkou doposud většina zná jen ze zahraničních filmů. Postupně se však začínají prosazovat i zde, ve větších městech už jsou poměrně běžné.

Nyní bude i v Poděbradech. Provozovatelem prádelny v Budovcově ulici bude Pavel Koděra z Kolína. Zatím je však prádelna zamčená. „Čekáme na poslední povolovací dokument, který se týká hlučnosti. Ale neměl by to být problém. Pračky mají deklarovanou stejnou hlučnost, jako běžná domácí pračka. Věřím, že otevření je otázkou dnů či týdnů,“ uvedl Koděra.

Provozovatel prádelny spoléhá, že zájemce přivede fakt, že pračky mají prací dobu 40 minut, jsou tedy rychlejší a efektivnější, než ty domácí. „Také se toho do nich více vejde. Při čekání na vyprání budou mít zákazníci volný přístup na internet, to právě nyní zprovozňujeme,“ doplnil Koděra.

Důležitá je také cena. Praní v menší pračce vyjde na 100 až 140 korun, ve větší na 14 kilogramů prádla pak mezi 150 a 200 korunami. Použití sušičky je zpoplatněno 20 korunami za necelou čtvrthodinu.

Otevírací doba bude denně od 8 do 20 hodin, o víkendu ráno od 9 hodin. „Pokud bude zájem, jsem připraven časem služby rozšířit například o žehlírnu nebo mandl,“ doplnil provozovatel.

Přívoz by měl v Nymburce zůstat zachován i pro letní měsíce.
Přívoz nejezdí, rozbila se loď
Nasbíraný odpad u železničního mostu.
Dobrovolníci uklízeli Nymburk
Jednatelka nemocnice Alena Havelková (v červených šatech) při letošní gratulaci mamince prvního letos narozeného miminka v nymburské porodnici.
Zastupitelé se přeli o odvolání jednatelky nemocnice