Nový LEVEL 294: Sonda do duše BioWare a rozhovor se světoznámým tvůrcem herních beatů
zdroj: tisková zpráva

Nový LEVEL 294: Sonda do duše BioWare a rozhovor se světoznámým tvůrcem herních beatů

9. 4. 2019 17:05 | Komerční sdělení / PR | autor: Petr Poláček |

Úvodník nového čísla magazínu Level upozorňuje na úspěch hry Beat Saber během vyhlašování cen IGF a GDCA, což je pouze třešnička na pomyslném dortu této hry. Dokázala nakopnout stagnující scénu VR her, pobláznit hráče znovu do VR jako platformy, vydělala tvůrcům spoustu peněz, přinesla jim celosvětovou slávu, jakkoli je pomíjivá. Rozhovor s Jaroslavem Beckem, který se na aktuálním úspěchu Beat Saber výrazně podílel vedle vývojářů z Beat Games (také Hyperbolic Magnetism), přibližuje fascinující kariéru třicátníka, který se už dříve proslavil spoluprací s Electronic Arts, Blizzard nebo Lucasfilm. Nové číslo magazínu LEVEL však nabízí víc: ozvěny aktuálních oznámení Stadia technologie od Googlu od Dana Vávry či Lukáše Macury, hluboký ponor do současné situace v BioWare, ale i spoustu článků v rubrikách Retro od vašich oblíbených autorů. LEVEL 294 můžete už nyní koupit ve vaší obvyklé prodejně či stánku, nebo si ho pořiďte elektronicky na – Alza MediaFloowie a O2 Knihovna

Upíři se – paradoxně – vrací

Po delší době bychom rádi připomněli rubriku Radar, kde Honza Slavík vypichuje chystané hry. Tentokrát došlo třeba na Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, kterou společnost Paradox oznámila během GDC 2019. V Radaru obvykle představujeme hry, které jsme si buď sami zahráli, přijdou nám velmi zajímavé, nebo je nelze opomenout. Je to výběr titulů, které byste měli umístit do svého …radaru.

LEVEL 294 zdroj: tisková zpráva

Hudební sen Jaroslava Becka

Objektem rozhovoru Pavla Dobrovského se stal tentokrát Jaroslav Beck – stále ještě mladíček (pro redakci Levelu), který uhranul tuzemskou mediální scénu už pár let nazpět tím, že si jej pro kompozici hudebního doprovodu pro své trailery nabrnkla sada velkých filmových a videoherních společností. Od té doby se ale mnohé změnilo. Jaroslav je globálně respektovaný hudebník a v poslední době i byznysmen, který tvůrcům Beat Saber pomáhá zvládat celosvětový úspěch. Nechte se inspirovat člověkem, který si všechno poctivě vydřel.

LEVEL 294 zdroj: tisková zpráva

Quo vadis BioWare

Debaty o tom, co původně kanadské studio dříve produkovalo, a co produkuje poslední roky, se znovu rozjely po vydání Anthem. Čile se však debatovalo už roky před tím na konto Mass Effect 3 a jiných titulů. Jak se studio od svého založení změnilo, co s ním udělala koupě EA, co se povedlo, co se nepovedlo, kam studio směřuje – pečlivou analýzu pro vás připravil Ondra Švára.

LEVEL 294 zdroj: tisková zpráva

Mainstreamová média a hry

Dříve papírové noviny a magazíny se o hry zajímaly odjakživa. Ať už o nich novináři referovali jako o nástrojích ďábla, nebo o nástrojích dobra. Historii psaní o počítačových a jiných hrách v non-herních médiích analyzuje a komentuje Gábina Šuterová. 

LEVEL 294 zdroj: tisková zpráva

Sekiro to rozsekla

Navzdory změně papíru, formátu a ceně jsme nezanevřeli na recenze, které v Levelu odjakživa slouží k doporučování her, jakým se máte vyhnout, nebo si jich naopak všimnout. Aktuální číslo ovládla, stejně jako veřejný hráčský prostor, akční hra Sekiro od tvůrců Dark Souls. LEVEL 294 však nabízí celou řadu dalších recenzí od vašich oblíbených autorů včetně recenzí Devil May Cry 5, Dirt Rally 2.0, Baba Is You, Anthem, The Division 2 a dalších.

LEVEL 294 zdroj: tisková zpráva

Hrajeme hlasem

Pavel Dobrovský se zakousl do tématu, který bude v herních kruzích aktuální za pár let, nebo také vůbec. Jisté je, že zařízení, které obsluhujeme hlasem, přibývá. Umí nám pouštět hudbu či filmy, sdělovat zprávy, komunikovat stylem, který se začíná blížit přirozenému rozhovoru. Proč by tedy nebylo možné umělou inteligenci v cloudu, která všechnu tuto komunikací pohání a den ode dne se díky miliardám komunikací učí, použít ve hrách. Třeba trošku lépe a sofistikovaněji než jen pro otrocké hlasové ovládání. Co nás čeká a možná nemine se dozvíte v článku, který se čte stejně dobře, jako nejlepší scifárny.

LEVEL 294 zdroj: tisková zpráva

Fotíme ve hrách

Hry jsou odjakživa audiovizuální zážitek. I když první hráči bojovali ve Space War, vnímali nejenom hratelnost, ale i zpracování – zvuky a grafiku. Tvořilo to celkový zážitek, což se s vývojem technologií neměnilo, právě naopak. Kochání se krajinou, dedikované "Photo" módy, servery a sítě specializované na momentky z her, s jejichž vizuálem si dali grafici tisíce hodin práce – nejenom tento fenomén postihuje Pavel Skoták.

LEVEL 294 zdroj: tisková zpráva

Zkrachovalý snový svět

Historie vývoje her v našich končinách zná řadu nečekaných úspěchů, ale i totálních propadáků. Adventura DreamLand od studia Top Galaxy patří do druhé kategorie, přestože ve své době kralovala stránkám tuzemských herních magazínů. Tvůrčí, marketingové i vydavatelské ambice, které se nakonec nepodařilo naplnit, dokumentuje opět Pavel Dobrovský. 

LEVEL 294 zdroj: tisková zpráva

Hrajeme na tučňákovi

Pokud vás štvou wokna i jabka, nemáte moc na výběr – musíte se obrátit na tučňáka. Jak se hraje na počítačích s Linuxem, jaké máte možnosti, jaká úskalí vás čekají s ohledem na dostupnost her i nastavení HW, se dozvíte v článku od Linux gurua Jirky Sváka.

LEVEL 294 zdroj: tisková zpráva

LEVEL vychází i v elektronické verzi

LEVEL je vedle papírové podoby k dispozici i v elektronické verzi za 99 korun - je tedy o padesát korun levnější než na stáncích. Všechny podstatné informace o tom, jak elektronický Level získat, najdete v tomto článku. Prostřednictvím aplikací Alza MediaFloowie a O2 Knihovna si také e-verzi Levelu můžete přečíst na webu nebo na zařízeních s iOS či Androidem. Stačí k tomu mít jen JEDEN účet, a tím pádem i JEDEN zakoupený časopis.

Podrobný obsah LEVEL 294 si prostudujte na stránkách level.cz, kde zároveň najdete všechny potřebné informace o předplatném, o autorech a obecně redakci Levelu. Se svými postřehy na konto Levelu nás zastihnete na emailu redakce@level.cz nebo na Facebook stránce Levelu.

Nejnovější články