Hlavní obsah

Na auto v Seattlu spadl sloup elektrického vedení, cestující jako zázrakem přežili

Novinky, tcs

O mimořádném štěstí mohou mluvit Linda a Tom Cookovi z amerického Seattlu. Na jejich auto se zřítil sloup elektrického vedení a uvěznil je ve zdemolovaném autě. Z hrůzně vypadající nehody nicméně dvojice vyvázla jen s pár tržnými ranami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Auto v Seattlu zasáhl sloup elektrického vedeníVideo: KOMONEWS.COM, AP

 
Článek

Nehoda se stala minulý pátek krátce před čtvrtou odpoledne místního času v ulici East Marginal Way South před muzeem letectví. Spadl tam jeden z dřevěných sloupů elektrického vedení a krátce na to se dominovým efektem k zemi poroučelo dalších 25. Jeden z nich dopadl na projíždějící vůz Cookových.

Hlavní část mohutného sloupu naštěstí dopadla na střechu, i tak vypadaly následky děsivě. „Kdyby mi někdo ukázal fotky z té nehody, řekl bych, že tam určitě někdo zemřel,“ poznamenal Tom Cook. I podle hasičů stačilo, aby sloup spadl jen o kousek vedle, a nehoda mohla mít fatální následky.

Rána podle Cooka přišla náhle, manželé si ani nestihli uvědomit, co se stalo. Část sloupu jim navíc překážela ve výhledu jeden na druhého. V prvních chvílích vůbec netušili, jestli je jejich protějšek v pořádku.

Hasičům trvalo přes hodinu, než se jim manžele povedlo vyprostit. Zásah jim zpočátku komplikovalo to, že změť elektrických drátů byla stále pod proudem.

Po vyproštění převezli manžele do nemocnice, ještě večer byli propuštěni domů. Oba utrpěli jen pohmožděniny a drobné tržné rány.

Důvod zatím nejasný

Úřady stále vyšetřují, co řetězový pád sloupů zapříčinilo. Debra Smithová, ředitelka společnosti Seattle City Light, která vedení spravuje, o víkendu uvedla, že sloupy v této ulici prošly v roce 2016 kompletní kontrolou.

Některé z nich byly vyměněny, některé výměna čekala v následujících letech, ale žádný ze 26 spadlých sloupů nepřekročil plánovanou dobu své životnosti.

V úterý společnost oznámila, že nechá incident prověřit třetí stranou. Jak dlouho vyšetřování potrvá, ale nebyla schopna odhadnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám