Hlavní obsah

Nevypadá to dobře. Tottenham draze zaplatil za výhru ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Londýn/Praha

Úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů nad Manchesterem City vyhráli 1:0, ale radost z vítězství kalí zranění hlavní hvězdy Harryho Kanea, pro něhož možná skončila sezona. „Nevypadá to dobře,“ netajil po utkání kouč Spurs Mauricio Pochettino.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Ligy mistrů: Tottenham - Manchester CityVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Ligy mistrů: Liverpool - FC Porto

Kane po necelé hodině hry doplatil na střet s Fabianem Delphem, po němž si poranil kotník tak, že nebyl ani schopen odejít ze hřiště po svých. Stadion opouštěl o berlích s nepříliš velkou nadějí, že si v této sezoně ještě zahraje fotbal.

„Doufáme, že to nebude nic vážného a dá se dohromady co nejrychleji to bude možné, ale nevypadá to dobře," přiznal na tiskové konferenci Pochettino.

Ve středu podstoupí hvězdný forvard celou řadu vyšetření, k určení definitivní diagnózy je ale potřeba, aby mu nejprve splaskl otok.

Zdálo se, že Pochettino si s Delphem kvůli zranění týmové hvězdy vyměnil hodně ostrá slova, po zápase už ale kouč volil klidný tón.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Hvězda Tottenhamu Harry Kane během čtvrtfinále Ligy mistrů proti Manchesteru City.

„Mluvil jsem s Delphem o situaci a o tom, co se stalo, protože se zdál být naštvaný. Snažil jsem se mu vysvětlit, že nebylo úmyslem ani jeho, ani Harryho jeden druhého zranit. Řekl jsem mu také, že měl štěstí, protože mohl na základě videa dostat červenou kartu," vysvětloval.

Kanea nicméně dokázal v utkání skvěle nahradit Korejec Son Hung-min, který v době sílícího tlaku soupeře dokázal vstřelit vítězný gól, a přiblížil tak svůj tým semifinále Ligy mistrů. Odveta v Manchesteru však bude ještě hodně otevřená.

Foto: Adam Davy, ČTK/AP

Fotbalista Tottenhamu Son Hung-min po vítězném gólu ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Manchesteru City.

„Nemám pocit, že jsme hráli špatně. Výsledek ale dobrý není. Uvidíme, jak se proměníme na domácím stadionu před vlastními fanoušky," hodnotil duel trenér City Pep Guardiola, jehož tým měl hned v úvodu možnost zahrávání pokutového kopu, který neproměnil Sergio Agüero.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články