Do Chomutova přijede válečný zpravodaj. Popovídat si s ním můžete ve čtvrtek v knihovně
Zdroj: Chomutovská knihovna
Co se chystá

Chomutov – Zajímá vás, jaká je práce válečného zpravodaje? Co se děje v místech, kam turisté rozhodně nejezdí? Tak dorazte ve čtvrtek 11. dubna do chomutovské knihovny. Od 17.00 hodin se tady uskuteční beseda s válečným zpravodajem Radanem Špronglem.

Válečný zpravodaj Radan Šprongl přináší reportáže z míst ve světě, kam žádní turisté nejezdí. Slumy, největší skládky, vyloučené lokality, čtvrti se špatnou pověstí. I v takzvaných No-Go zónách žijí lidé, kteří mají své příběhy.

Svou televizní novinářskou kariéru odstartoval v roce 1995 jako zahraniční zpravodaj FTV Premiéra (dnešní FTV Prima), pracoval také pro TV Nova, od roku 1998 přesídlil do České televize, co by reportér pořadu Fakta.

Veřejnosti je znám především jako zahraniční zpravodaj. Natáčel reportáže v občanskou válkou zmítané Sierra Leone. Na kontě má ale také dokument točený za války v Kosovu s názvem Pravda a Lež, věnující se válečné propagandě ve světových médiích. O prvních dnech ve válce v Iráku pak natočil dokument Dny poté.

Povídání s Radanem Špronglem začne v 17.00 hodin ve velkém sále knihovny.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru