Moravské zemské hnutí (číslo 21) má na 16. pozici svého člena Petra Chňoupka (47 let), zastupitele obce a šéfredaktora z Mastníku. Chňoupek loni koketoval s myšlenkou, kandidovat do Senátu. Nakonec tento záměr neuskutečnil. Stejné uskupení má na 21. místě zapsaného Petra Plchúta (41 let), přípraváře výroby z Třebíče.

Za Piráty (číslo 27) kandiduje na 13. pozici třebíčský advokát se zaměřením na autorské právo a poradce Michal Šalomoun. (44 let). Šalomoun se nedávno neúspěšně ucházel o Senát.

Na kandidátce Agrární demokratické strany (číslo 31) je na třetím místě její člen Ivan Mittner (70 let), podnikatel z Jaroměřic nad Rokytnou.

Ilustrační foto.
V Jemnici bude firma Wichterleho vnuka stavět novou průmyslovou halu

Evropa společně (číslo 37), to je projekt a kandidátka europoslance Jaromíra Štětiny. Na čtvrtém místě figuruje členka tohoto letos založeného uskupení Jana Spekhorstová (46 let) ze Starče. Spekhorstová je hudební pedagožka a viceprezidentka Evropské unie žen. Dříve ji voliči zaznamenávali na kandidátkách TOP 09.

Na 14. místě stejné kandidátky je Jana Dvořáková (23 let), bezpartijní specialistka PR a marketingu a studentka z Třebíče.

A na 17. místě Evropy společně je zapsán Michal Bulant (23 let), bezpartijní student ekonomie, je rovněž z Třebíče.

Kompletní jmenné seznamy zveřejnil Český statistický úřad.

Ilustrační foto
Pevné nervy a trpělivost. Uzavírek silnic je na Třebíčsku nespočet