10. dubna 2019 • 11:50

Liga očima fanoušků: Slávista nechápe Holendu, v Plzni se diví dražší permici

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Fanoušci Slavie vytáhli choreo s nápsiemFanoušci Slavie vytáhli choreo s nápsiemFOTO: Pavel Mazac / Sport

    Finiš před ligovou nadstavbou. Nejen tím žijí fanoušci ve FORTUNA:LIZE. Server iSport.cz vám poprvé přináší sloupky příznivců pěti tradičních klubů z české nejvyšší soutěže, ve kterých hodnotí nejen události na trávníku, ale třeba i dění na tribunách.

  • SLAVIA PRAHA : Postup přes Chelsea je možný

     

    Slavia vyrazila na Julisku odehrát malé derby s Duklou a skončilo to celkem jednoznačně 1:5. Pocit z dobrého výkonu domácích mi kazí zákrok Jana Holendy na Alexe Krále. Stejně jako jsem nechápal v zápase s Libercem chování Kozáka, tak nyní nechápu ani Holendu. A takových hráčů je v lize více. Zlatá fotka prsou na Limberského Instagramu. To mělo aspoň styl.

    No a nás už čeká kolotoč utkání. Dvakrát týdně bude Slavia hrát na plný plyn. Dvakrát Chelsea a Sparta. Pak zápasy se Zlínem a Olomoucí. Snad tu porci zápasů vydrží i fanoušci a neprojeví se to na nízké návštěvnosti, prostě Spolu jsme silnější. A ač se postup přes Chelsea zdá jako fantasmagorie, tak já tomu věřím, možné je všechno.

    Máme Trpišovského… Nakonec chválím Tribunu Sever za sbírku pro Slavii na pokutu od UEFA. Ač jsem o vstupenku nepřišel, tak jsem poslal, můžete i vy (č. ú. 2001612243/2010). Ukažte Slavii, že Spolu jsme silnější!

    DAVID OCETNÍK. 40 LET, AREA 114

  • VIKTORIA PLZEŇ: Co bude bez Hubníka?

    Slovácko - Plzeň: Trmal si sáhl na míč, ale Hrošovský proměnil! 1:0 pro Viktorii
    Video se připravuje ...

    Po slabším výkonu hlavně v obranné fázi v minulém kole proti Bohemians jsme jeli na Slovácko. Nebezpečný soupeř s novým trenérem. No, nedá se říct, že bychom soupeře nějak rozebírali, spíš jedeme v úsporném režimu dát gól a pak to nějak ubránit.

    Roman Hubník je maják, držák, který to burcuje, nechá na hřišti duši. Přes něj cesta do sestavy nevede, až se obávám, co bude po jeho případném konci. Jinak stále dokola je to 1:0, to nikoho asi moc nebaví, ale od nás v téhle sezoně zřejmě víc nečekejme.

    Hlavně už prodávat permice na tu další, s příplatkem 300 korun pro věrné… A to jsme ještě nic nevyhráli. I když oproti Pražákům jsme na vsi, tam aby si na to brali rovnou úvěr. Tak se nechme překvapit, třeba nám vedení nadělí nějaké posily do pole, možná i na lavičku.

    Příště Baník, prý super fanoušci, jsem zvědavej. Čest královně Viktorce, všichni z FAČR ať mi políbí řiť!

    KOVI. 50 LET, PODNIKATEL

  • SPARTA PRAHA: Zkusme to na dva útočníky

    Sparta - Zlín: Tetteh prostřelil Rakovana a pojišťuje vedení! 2:0 pro Letenské
    Video se připravuje ...

    První půle se Zlínem byla hodně nevýrazná, druhá o trochu lepší. Chybělo mi trochu víc odvahy při střídání. Je to 0:0, potřebujeme dát gól, a místo abychom začali hrát na dva útočníky, střídáme kus za kus.

    Psal jsem, že Tetteh uvadá, ale možná je to tím, že je v útoku často bez větší podpory. I Drchal to tam měl hodně těžký. Řešením by mohla být právě hra na dva útočníky. Hodně se mluví o Adamu Hložkovi. Ano, je to velký talent a doufám, že se skvělou budoucností. Má předpoklady dotáhnout to hodně daleko. Je až neskutečný, že mu je teprve šestnáct. Ale mám ještě jednoho „koně“: víc a víc jsem nadšený z Hanouska. Opravdu super nákup. Spolehlivý, poctivý, podávající stabilní výkony na velmi vysoké úrovni.

    A skromný kluk. Nakonec Bořek Dočkal. Ano, chybí. Hodně. S ním jsme určitě silnější, ale nemůžeme být mužstvo jednoho hráče. Co až vypadne i Kanga, který dostal jedenáctou kartu? Pak se úplně položíme? Rozpadne se nám hra? S tím na Slavii asi jet nemůžeme…

    MICHAL ŠEDIVÝ. 50 LET, ÚŘEDNÍK

  • SIGMA OLOMOUC: Paráda! Ale kde jste, Hanáci?

    Olomouc - Karviná: Yunis se parádní hlavičkou trefil přesně k tyči, 3:2
    Video se připravuje ...

    Skokanem jara jsme my. Za osm kol ze čtrnácté na sedmou příčku, to je úžasný počin. Dojem z nepovedeného podzimu napravují hráči s každým dalším zápasem. Přitom musel trenér Jílek opět míchat se sestavou! Na jaře tým kosí častá zranění a karetní tresty. Proti Karviné tomu nebylo jinak – chyběli Beneš, Houska, Zahradníček. Přesto pohledný zápas. Kvótu pěti branek ve vzájemných ligových utkáních Hanáci i Slezané opět dodrželi. Výhodou Sigmy je, že není závislá na jednom či dvou střelcích. Rozstřílel se nám Kuba Yunis, hráč, za kterého jsem hodně rád, že mu to tam začalo padat.

    A Faltova branka z přímáku? To byla pastva pro oči, gól ročníku jednoznačně! Prostě to v neděli bylo parádní fotbalové odpoledne na Hané. Snad jediným zklamáním pro mě byla atmosféra, o kterou se převážně starali jen Karvinští. Kde jste, Hanáci?

    Máme Sigmu skoro tam, kde ji chceme vidět, tak choďme kluky podporovat ve větších počtech! Elitní šestka už jen o bod!

    LAŠA. 28 LET, HISTORIK

  • BANÍK OSTRAVA: Na šířku kádru obrovský úspěch

    Baník - Teplice: Kuzmanovič se objevil za hostující obranou a v klidu překonal Grigara, 2:0
    Video se připravuje ...

    Zlomový týden celé sezony jsme zvládli. Už v těžkém pohárovém utkání s Libercem se do našich řad vrátila bojovnost a touha po vítězství. Dramatický postup jsme strhli na svou stranu sice až v prodloužení, ale zaslouženě. I los semifi nále nám teoreticky přál, minimálně do finále by to mohlo vyjít. V neděli přijely ve formě hrající Teplice, ale téměř k ničemu jsme je nepustili. Slezané odehráli jeden z nejlepších zápasů sezony a udrželi se s mírným odstupem na páté příčce.

    Ke zlepšeným výkonům pomohlo třeba zařazení Filla na pravého beka a takový Kuzmanovič se rozehrává ke skvělým výkonům. Určitě má vliv na zlepšení i to, že se do sestavy vrátili odchovanci jako Holzer s Granečným. Když se podívám na šířku kádru, se kterým disponujeme, je páté místo v lize a semifinále domácího poháru už teď obrovský úspěch, i když si to někteří fanoušci nemyslí. Čekají nás poslední tři těžké zápasy, je třeba navázat na poslední výkony a top šestku udržet. 

    DAVID LIVEČ. 37 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud