Vydejte se s Marilynem Mansonem na Dlouhou trnitou cestu z pekla

Vydejte se s Marilynem Mansonem na Dlouhou trnitou cestu z pekla

Tisk

dlouha-trnita-cesta-z-pekla 200Audiotéka na konci roku 2018 vydala další životopis hudební osobnosti – tentokrát kontroverzního Marilyna Mansona nazvaný Dlouhá trnitá cesta z pekla.

 



Marilyn Manson (vlastním jménem Brian Warner) je americký zpěvák německo-polského původu a zakladatel skupiny Marilyn Manson and the Spooky Kids. Svou image provokatéra a antikrista podporuje nejen svou tvorbou a vzhledem, ale také jeho pseudonym vznikl jako kombinace jména blonďaté ikonické hvězdy Marilyn (Marilyn Monroe) a zločince Charlese Mansona. Nejedná se ale jen o provokativní rockovou hvězdu a exhibicionistu. Manson se projevuje také jako vysoce inteligentní intelektuál, což dokázal například i v dokumentu Bowling For Columbine, kde kritizuje americkou společnost. Vedle zpěvu se věnuje také malování a vlastní firmu vyrábějící absinth.

Autobiografii Marilyna Mansona napsal Neil Strauss, který při popisu jeho života využívá motivu z Dantova Pekla. Jednotlivé kruhy znázorňují postupné fáze vývoje Mansonova života: od vyděšeného žáčka křesťanské školy až po jeho nadlidství v podobě antikristovské superhvězdy. Manson si zde nebere žádné servítky, vyzpovídá se jak z dětských obav a strachů, tak ze záliby v drogách nebo setkání s okultismem a satanismem.

Přednes audioknihy měl na starosti Kajetán Písařovic, který mi tentokrát přišel poměrně umírněný, a to hlavně vzhledem k vyprávěnému textu. Místy jsem sama docela lapala po dechu a radši si dané situace příliš nepředstavovala. Co bych však hlavně uvítala je větší rozlišení v hlase při předčítání různých článků. Měla jsem problém se v tom orientovat, což mi při poslechu dost vadilo.

Musím uznat, že audiokniha o Ozzym Osbournovi se mi líbila o něco více. Ale za to může zřejmě fakt, že nejsem velká fanynka Mansona a Ozzy je mi nejen hudebně bližší. MM je zkrátka výstřední a člověk se s tím musí smířit a brát ho takového, jaký je. I když některé jeho názory jsou velmi inteligentní a minimálně stojí za zamyšlení. Jako například tato: „Co se stane, když bude mít víc lidí moje album než bible? Stanu se bohem? Je to jen o popularitě.“

dlouha-trnita-cesta-z-pekla

Dlouhá trnitá cesta z pekla
Autor: Neil Strauss, Marilyn Manson
Interpret: Kajetán Písařovic
Vydavatelství: Audiotéka, Bookmedia
Délka: 12 hodin 8 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 80 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/dlouha-trnita-cesta-z-pekla


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Poznejte ... italský klavírista Giuseppe Devastato - rozhovor

Ve čtvrtek 21.listopadu se v Domě U Kamenného zvonu koná listopadový koncert "Festival Brikcius"- VIOLONCELLO A KLAVÍR II. italského klavíristy Giuseppe Devastata, žijícího v Madridu, a českého violoncellisty Františka Brikcia. Oba interpreti uvedou druhý díl skladeb pro violoncello a klavír. Uslyšíte 5 Stucke im Volkston a Fantasiestucke od německého skladatele Rob...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Napínavý krimi příběh odehrávající se v zimě roku 1789 v Jizerských horách

Hornicek Carostrelec 200Kniha Jana Horníčka byla v září 2020 vyhlášena vítězem 25. ročníku Literární ceny Knižního klubu.

...

Literatura

Smrt ve stříbrné zbroji - životní příběh Ludvíka Jagellonského

altNakladatelství Moba přináší čtenářům nový historický román Smrt ve stříbrné zbroji spisovatele a publicisty Otomara Dvořáka, jehož hlavní postavou tentokrát není žena (viz předešlé autorovy knihy Lásky prin...

Divadlo

„Psaní je líbání v hlavě“

dobry proti severaku200Únor začal v Městském divadle Zlín premiérou půvabného díla Dobrý proti severáku od Daniela Glattauera. Já jsem se do Dílny vydala hned na první reprízu, protože mě tato kniha dostala a byla jsem moc zvědavá, jak se s ní di...

Film

Nový český film Pohani uctí památku tragicky zesnulé ukrajinské autorky Anny Jablonské

POHANI200Když si v roce 2011 přiletěla význačná ukrajinská autorka Anna Jablonská převzít hlavní cenu za divadelní inscenaci Pohani, v Moskvě na letišti Domodědovo tragicky zahynula při teroristickém útoku. Vrcholem její kariéry je označována právě divadelní hra...