Symfonický orchestr Českého rozhlasu zahraje ve Foru Karlín známé pohádkové písničky

Symfonický orchestr Českého rozhlasu (SOČR) chystá na sobotu 13. dubna rodinné Pohádkové odpoledne, kde zazní melodie z pohádek Dvanáct měsíčků, Micimutr a Pyšná princezna s živým hudebním doprovodem a filmovou projekcí. Proběhne také promítání oceňovaného filmu Péťa a vlk. Koncert se bude konat ve Foru Karlín a začne v 15 hodin. Vystoupení bude dirigovat Jan Kučera.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Animovaný film Péťa a vlk vznikl na motivy stejnojmenné symfonické pohádky od Sergeje Prokofjeva

Animovaný film Péťa a vlk vznikl na motivy stejnojmenné symfonické pohádky od Sergeje Prokofjeva | Zdroj: Symfonický orchestr Českého rozhlasu

Koncert začne promítáním animovaného filmu Péťa a vlk, za který získala Britka Suzie Templetenová v roce 2008 Oscara za nejlepší krátký animovaný film. Snímek vznikl podle stejnojmenné symfonické pohádky Sergeje Prokofjeva. Ta vypráví příběh malého chlapce Péti, který žije na venkově se svým dědou.

Program Pohádkového odpoledne SOČR

  • Péťa a vlk, hudba: Sergej Prokofjev
  • Pyšná princezna, hudba: Dalibor C. Vačkář
  • Dvanáct měsíčků, hudba: Ondřej Brzobohatý Gregor
  • Micimutr, hudba: Ondřej Brousek

Dirigent:Jan Kučera

Péťa je obklopen zvířaty, jejichž zvuky jsou přiřazeny jednotlivým hudebním nástrojům. Flétna zpívá jako pták, kočka mňouká jako klarinet a třeba děda má hlas hluboký jako fagot.

„Bylo jasné, že chceme s živou hudbou Sergeje Prokofjeva uvést film Péťa a vlk,“ řekl dirigent Jan Kučera v rozhovoru pro web SOČR.

Dalibor C. Vačkář, autor hudby k Pyšné princezně, napsal téměř muzikálové dílo, jehož titulní píseň Rozvíjej se poupátko vznikla na motivy veršů Františka Hrubína.

V pohádce Dvanáct měsíčků Ondřej Brzobohatý Gregor oživil Marušku a bratry Měsíčky. O hudební zpracování pohádky o kouzelnici Micimutr se postaral skladatel a herec Ondřej Brousek.

Více informací naleznete na webu Symfonického orchestru Českého rozhlasu.

lac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme