Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Na radnici se konala beseda s obyvateli Bezděčína

Ve středu odpoledne se konalo další z pravidelných setkání vedení města s obyvateli příměstských částí. V dubnu byli na řadě lidé z Bezděčína, a na magistrát dorazili skutečně v hojném počtu. O tom, co je v místě jejich bydliště trápí, s nimi debatoval první náměstek primátora Jiří Bouška, předseda komise pro příměstské části Přemysl Sezemský, vedoucí některých odborů, zástupci Compagu i Správy komunikací. Diskutovalo se například už o léta slibované výstavbě chodníků v Pražské ulici, která se konečně blíží realizaci, takže účastníci besedy si mohli přímo na místě prohlédnout studii. Před samotnými úpravami sem nejprve nastoupí firma VaK, která tu zrekonstruuje svou sít, což by se mělo odehrát už letos na podzim. Poté bude následovat vlastní budování chodníku, zastávky MHD, cyklostezky a tak dále, což bude v režii města.
Obyvatelé Bezděčína debatují na radnici
Obyvatelé Bezděčína debatují na radnici
 

 
 
Náměstek Bouška také představil myšlenku vybudování cesty pro pěší a pro cyklisty, která by propojila Chrást, Bezděčín a Dubce. I zde byla k dispozici studie, která je však teprve na počátku, proto pracuje s třemi různými variantami.
Další požadavek, totiž vznik přechodu pro chodce u dětského hřiště, přímo na místě odsouhlasila i komise pro příměstské části, přechod by měl být tudíž vybudován v nejkratším možném termínu.
Probíral se také provoz nového radaru v Bezděčíně a možnost instalace dalšího radaru, zvýšená doprava a průjezd vozidel je totiž asi nejpalčivějším problémem, který Bezděčínské trápí. Komise pro dopravu radar nedoporučila, nicméně náměstek Bouška přislíbil, že dopravní odbor požádá městskou policii, aby zde provedla měření rychlosti a situaci vyhodnotila.

Obyvatelé Bezděčína na besedě
Beseda s obyvateli Bezděčína
Beseda s obyvateli Bezděčína
 
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 10.4.2019 / 10.4.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 1284
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém