The Grand Tour navázal na Top Gear a dál si střílí z Argentiny

duben

10

2019

The Grand Tour navázal na Top Gear a dál si střílí z Argentiny

| 2019-04-10T08:22:07+00:0010. duben 2019 | #zajímavosti#osobnosti#Clarkson#grand tour#Hammond#May |

A je to opět tady, moderátoři GT zažívají dejá vu, když dostávají rozhořčené reakce kvůli jihoamerické Argentině, respektive kvůli výrokům na její adresu.

Tentokráte to byl Richard Hammond, kdo opět rozdmýchal pikantní přestřelku mezi trojicí moderátorů a Argentinskou republikou, když nazval Argentinu Žumpou boží. A vzhledem k tomu, že to není první výpadek směrem na jih, budí výrok abnormální pozornost.

Někteří si možná vzpomete, že před pěti lety se v Patagonském speciálu tehdejšího Top Gearu projížděli ve voze se značkou H982FKL, což si Argentinci vyložili jako narážku na Válku o Falklandy. A nelze se jim divit, válečný konflikt mezi Argentinou a Velkou Británií proběhl v roce 1982 a skončil porážkou jižanů.

I když tým Top Gearu vždy popíral, že to byla plánovaná provokace, Clarkson později vše vylepšil prohlášením kdy řekl, že by měli jízdu zopakovat s espézetkou W3 WON (vyhráli jsme). Dnešním reakcím se v tomto světle tedy nelze příliš divit.

K výroku o septiku došlo při natáčení Grand Tour, kde se při scéně pod stanovou plachtou Clarkson obrací k Hammondovi a Mayovi a ptá se: “Víte, jak jsme říkali, že Kanada je Boží špajz a že Saúdská Arábie je jeho benzínka?“ A Hammond ho přerušil slovy: “Jo, Lancashire je jeho skříň na krámy, náš stan brzo odfoukne vítr a Argentina je jeho žumpa. “ Jeremy souhlasně pokývne a všichni včetně publika pochopitelně vyprsknou smíchem.

Show je samozřejmě na urážkách a špičkování založená. Naštěstí, na rozdíl od posledního incidentu, kdy trojici Argentina hrozila třemi lety v místním vězení, z toho zatím žádné větší potíže nevzešly.

foto by Phil Guest

Vytvořeno s ❤ v systému XOXO - © 2024 Write.cz, s.r.o.