Hlavní obsah

Kopačky už nikdy nevezmu, nevím, jestli nebudu mít trvalé následky, smutní Hušbauer po brutálním napadení

Praha

Byl to moment, na který nikdy nezapomene. Bratr slavného fotbalisty Josefa Hušbauera Jan byl během zápasu III. třídy okresu Praha mezi Radlíkem a rezervou Hvozdice brutálně napaden brankářem Radlíku Janem Č. S následky se fotbalista potýká dodnes. S fotbalem končím, nevím, jestli nebudu mít trvalé následky," říkal v magazínu Sport Star fotbalista.

Foto: archiv Jan Hušbauer

Zraněný fotbalista Jan Hušbauer v nemocnici.

Článek

Byl v bezprostředním ohrožení života. Jan Hušbauer byl po banálním konfliktu ze závěru utkání napaden domácím brankářem, po kterém byl v bezvědomí převezen na jednotku intenzivní péče do pražské nemocnice v Krči.

„Jsem z toho otřesen, nikdy během své advokátní praxe jsem se s něčím podobným nesetkal. A Honzův táta je stále špatný, když slyšel, že synovi šlo o život a jen promptní pomoc hráče Radlíku a rychlý zásah lékařů zabránil nejhoršímu a zachránil mu život. I tak hrozí, že můj klient může nést trvalé následky," říkal fotbalistův advokát Julius Kramarič.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Advokát Julius Kramarič.

Hušbauerův stav se v posledních dnech zlepšil, přesto se i nadále musí potýkat s následky útoku. "Cítím se líp, ale bohužel nevím, jestli tam nebudou nějaké následky do budoucna. Rodině bych chtěl vzkázat, že po tomto zážitku a této zkušenosti už na sebe kopačky nikdy nevezmu," říkal zdrceně fotbalista.

Člen tvrdého sparťanského jádra?

Útočník měl k útoku na Hušbauera použít speciálních hmatů, které využívají příslušníci speciálních jednotek.

"Chytit protivníka zezadu za krk, zmáčknout mu ukazovákem a prostředníkem ohryzek a paralyzovat ho. Nebo zabít. Něco takového se děje opravdu jen na frontové linii. Anebo při likvidaci teroristy střílejícího do davu," popisoval před nedávnem Kramarič.

Agresor má být členem tvrdého sparťanského jádra a zápasníkem MMA. Důvodem napadení Jana Hušbauera měl být údajně i fakt, že bratr fotbalisty Josef Hušbauer oblékl po svém působení v Itálii dres pražské Slavie, tedy největšího rivala Sparty, kde dříve působil.

Hlavní aktér konfliktu může být obviněn i z pokusu o vraždu. Fotbalová disciplinární komise v tomto případě zatím konečný verdikt nevyřkla. Zatím je jisté, že Jan Č., který v zápase dostal červenou kartu, nemůže hrát. „Řízení se odročuje z důvodu doplnění dokazování. Hráč zůstává v předběžném zákazu závodní činnosti," stojí v zápisu ze zasedání Disciplinární komise z 28. března.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín