Řada zaměstnavatelů marně shání lidi, hlad je po deseti profesích

Hledat jehlu v kupce sena je možná namáhavé, ale je alespoň nějaká šance, že se najde. Zaměstnavatelé jsou však v poslední době v situaci, kdy shánějí něco, co prostě není. Šikovné lidi, kteří mají odpovídající vzdělání, zkušenosti a ještě umějí cizí jazyk, pokud je to pro pracovní pozici potřeba.

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

„To je takzvaná svatá trojice nároků na absolventy, jak opakovaně v posledních deseti letech vyplývá z našich průzkumů mezi zaměstnavateli,“ potvrzuje Tomáš Ervín Dombrovský, analytik pracovního trhu ze společnosti LMC, která provozuje portály Jobs.cz nebo Práce.cz.

Alespoň půl roku na stáži

Pokud chcete budovat svou kariéru od úplných základů, pěkně ze „suterénu“ firmy, nemusíte se s praxí v oboru až tolik trápit. Míst najdete na pracovním trhu pořád dost.

„Na kandidáty neklademe žádné speciální požadavky, máme propracovaný tréninkový plán, během kterého se uchazeč vše potřebné naučí,“ přitakává kupříkladu Kateřina Krampera z managementu sítě rychlého občerstvení KFC.

Jenže pokud máte vyšší ambice, zkušenosti ničím nenahradíte. „Výhodou je samozřejmě praxe v oboru. A čím je delší, tím lépe, základ je alespoň půl roku,“ radí čerstvým absolventům Dombrovský.

Jako živý důkaz svých slov může analytik LMC využít třeba curriculum vitae finančníka Tomáše Kubici, ředitele ve významné londýnské investiční firmě Kohlberg Kravis Roberts, kam se propracoval i díky tomu, že se už při studiu otáčel a vyzkoušel si slušnou řádku pozic.

„Při studiu jsem absolvoval pět stáží, kombinoval jsem práci na částečný úvazek během semestru, plný úvazek o letních prázdninách a také v jednom celém semestru,“ vypočetl třiatřicetiletý absolvent University of New York in Prague.

Podle něj takové praktické zkušenosti fungují na stejném principu jako sněhová koule. „První pracovní stáž vede k další, která vede k vysněné práci na plný úvazek, a ta zase k jiné. Jestliže přeskočíte první stáž, nemáte pouze o jednu méně, ale můžete ztratit celkový ‚nabalovací‘ efekt,“ vysvětluje.

Firmy si „své lidi“ vychovávají

Chcete-li mít podobně úspěšnou kariéru, využijte nynější situace. Právě nejlepší čas, kdy se mohou absolventi najít se svým ideálním zaměstnavatelem. Podle průzkumu společnosti ManpowerGroup totiž české firmy stále víc trápí nedostatek talentů – 36 procent z nich si stěžuje, že nemůže najít lidi, které potřebuje.

Jen pro představu: zatímco před pěti lety dokončilo vysokou školu přes 90 tisíc absolventů, v roce 2018 jich nebylo ani 69 tisíc. A tak si musí firmy dorost vychovat a zajistit mu nezbytnou praxi.

„Zvlášť velké společnosti jsou v tomto otevřené, takže u nich mají šanci schopní a talentovaní studenti,“ upozorňuje Kristýna Králová z personálně poradenské společnosti Hays na to, že velké korporáty loví „nedostatkové zboží“ přímo na školách, otevírají pro ně trainee programy a nabízejí stáže.

Přesně tímto způsobem se nechal odchytit například absolvent plzeňské elektrotechnické fakulty Martin Schneider, který nastoupil do trainee programu společnosti E.ON.

„Líbilo se mi, že tu člověk rok rotuje po různých pracovištích, takže získá řadu zkušeností a pozná, jak to tady funguje,“ vysvětluje Martin Schneider, který zde nakonec zakotvil na plný úvazek – to když se zastavil v oddělení, jež se zabývá rozvojem elektromobility.

Z mechanika pekařem? Proč ne

Smutnit ovšem nemusí ani ti, kteří se na vysokoškolská studia necítí. Kdokoliv, kdo se vyučí řemeslu, získá vzdělání v technických oborech, pohostinství či zdravotnictví nebo chce řídit třeba dálkový autobus, může hladce vplout na pracovní trh. I tady je však potřeba praxe v oboru – kterou jsou firmy v personální tísni schopny zajistit.

„Těžko můžeme přijmout například finančního analytika bez ekonomického vzdělání či praxe, což platí i pro některé technické profese. Na druhou stranu pracuje u nás řada kolegů, kteří k nám nastoupili bez zkušeností i příslušného vzdělání a na svou současnou pozici se dostali díky skvěle odvedené práci a 100procentnímu nasazení,“ vypráví Denisa Mylbachrová z Pivovarů Staropramen, které na dálku přitakávají i další zaměstnavatelé.

Za všechny to shrnula například Rita Gabrielová, mluvčí řetězce hypermarketů Globus, který bojuje jako všichni další obchodníci s nedostatkem personálu.

„Máme spoustu příkladů, kdy se nám na provozních pozicích podařilo z mechanika ‚vychovat‘ skvělého pekaře a v administrativě dát možnost absolventům, aby se stali specialisty v IT, marketingu nebo nákupu. Důležitý je pro nás především zájem a chuť pracovat,“ potvrzuje Gabrielová.

Román ve dvou jazycích

Jako pekař, řezník nebo třeba hodinář upotřebíte především šikovné ruce a nabyté zkušenosti. Pokud ovšem chcete dotáhnout na prestižní pozici, pak bude potřeba ještě něco navíc – totiž jazyky.

Cizí jazyk je pro úspěch na zajímavých pracovních místech naprosto klíčový. „Primární je angličtina. Firmy nedají na certifikáty, jde jim o reálnou schopnost domluvit se,“ upozorňuje Dombrovský, že osvědčení možná vypadají hezky v životopise, ale dialog s kolegy či zákazníky nezajistí.

Top 10 nejžádanějších profesí:

  • Řemeslníci: elektrikáři, svářeči, mechanici
  • Řidiči: kamionů, dodávek, stavebních strojů, hromadné dopravy
  • Inženýři: strojní inženýři, elektroinženýři, civilní inženýři, chemičtí inženýři
  • Technici: kontroloři kvality, techničtí zaměstnanci
  • Obchodní zástupci: B2B (jejich klienty jsou firmy a podnikatelé), B2C (klienty jsou běžní zákazníci), kontaktní centra IT
  • Účetnictví a finance: certifikovaní účetní, auditoři, finanční analytici
  • Zdravotní personál: lékaři, zdravotní sestry a další ošetřující personál
  • Management: vedoucí pracovníci
  • Pohostinství: číšníci, kuchaři, hotelový personál

Zdroj: průzkum Nedostatek lidí s potřebným profilem, ManpowerGroup 2018

O tom by mohli vyprávět lidé z těžařské a petrochemické společnosti ExxonMobil, v jejíž pražské pobočce pracují zaměstnanci více než osmdesáti národností. Ano, čtete správně, skutečně jich je více než osm desítek – hotový Babylon.

„Jsme americká firma a poskytujeme z Prahy podporu kolegům a zákazníkům ve 150 zemích po celém světě, proto je pro nás výborná angličtina samozřejmostí. Každý další jazyk vítáme,“ vysvětluje Martina Slabá z ExxonMobil, proč to u nich bez plynné angličtiny vážně nejde.

Jazyková průprava zocelená praxí je přitom potřeba i v méně národnostně smíšených kolektivech. Například podle údajů personální agentury Grafton Recruitment představují dvojjazyčné pozice až 30 procent pracovních nabídek.

„Plynulá angličtina je považována za samozřejmost, stále častěji firmy vyžadují i znalost dalšího jazyka, a to alespoň na středně pokročilé úrovni,“ doplňuje podrobnosti Jitka Součková z agentury Grafton Recruitment. V praxi to znamená, že budoucí zaměstnanec si přečte v cizím jazyce noviny či román a dokáže plynně argumentovat.

  • Nejčtenější

Podnikání střídaly chyby i ztráty. V Babicích dnes mají úspěšné České tropy

23. března 2024

Podnikatelský příběh Pavlíny Molkové začal před více než třicet lety ve Švýcarsku. „Všimli jsme si...

Vyzkoušeli jsme v testu Partners Banku. Obstála skoro na jedničku

21. března 2024

Na bankovním trhu začala v březnu fungovat nová ryze česká Partners Banka. Na startu oznámila, že...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ignoruje vás kolega v práci? Jak poznat pasivního agresora a jak se mu bránit

25. března 2024

Očekáváte a potřebujete od kolegy spolupráci, místo toho se setkáváte jen s tím, že nedodržuje...

Pravidla pro předčasné splacení hypotéky se mění. K lepšímu, či horšímu?

22. března 2024

Stěhování, rozvod, vážná nemoc nebo jen možnost ušetřit na splátkách, to jsou důvody, proč se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Akciové trhy i kryptoměny jsou na maximech. Ale vydrží tam?

26. března 2024

Mohlo by se zdát, že globální ekonomika jenom vzkvétá a geopolitická rizika v podobě válek a...

Nákup stavebního pozemku na úvěr a bez zástavy? Pomůže stavební spořitelna

28. března 2024

Pořízení stavebního pozemku je dobrá investice. Ať už jako startovací pozice pro děti, pro uchování...

Vyjednávací síla mladých na trhu práce roste, říká personální expertka

27. března 2024

Premium Vyhlídky absolventů jsou nadějné, říká v rozhovoru personální odbornice Jaroslava Rezlerová. Komu...

Akciové trhy i kryptoměny jsou na maximech. Ale vydrží tam?

26. března 2024

Mohlo by se zdát, že globální ekonomika jenom vzkvétá a geopolitická rizika v podobě válek a...

Ignoruje vás kolega v práci? Jak poznat pasivního agresora a jak se mu bránit

25. března 2024

Očekáváte a potřebujete od kolegy spolupráci, místo toho se setkáváte jen s tím, že nedodržuje...

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Administrativní pracovník

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...