Hlavní obsah

Studená fronta přinesla zimu a srážky, v druhé polovině týdne opět přijde jaro

Teplé jarní počasí by mělo na dobro přijít v druhé polovině dubna.Video: Petr Dvořák, Seznam Zprávy

 

Reklama

Začátek týdne provázelo chladné počasí, na většině území se vyskytovaly srážky a silný vítr. V druhé polovině týdne se však znovu oteplí. Předpověď počasí na následující dny přináší meteorolog Petr Dvořák.

Článek

Po teplém jarním víkendu přišla do Česka studená fronta, která přinesla ochlazení. „Fronta přecházela od západu v časných dopoledních hodinách, během pondělka velmi rychle postoupila až na Moravu,” říká meteorolog Petr Dvořák.

Frontu provázela velká oblačnost, srážky a silný nárazový vítr. Postupně se oblačnost začala protrhávat a přeháňky, ve vyšších polohách smíšené, nakonec ustaly.

Silný vítr přetrvá podle meteorologa ještě několik dnů, od středy se ale opět zmírní. „Budou vyšší teploty, bude ubývat oblačnosti, víkend by měl být zase slunečný a teplý,“ uvádí ve svém videoblogu meteorolog Petr Dvořák.

Jarní počasí opět na několik dní přeruší další studená fronta, a to v neděli. Toto střídání se bude ještě nějakou dobu opakovat. Celkově se už ale bude postupně oteplovat, podle dlouhodobého výhledu by měl být duben teplotně výrazně nadprůměrný. „Hlavně po desátém dubnu by se mělo udělat opravdu krásné jarní a teplé počasí,“ uzavírá Dvořák.

Reklama

Doporučované